2012-10-12

Media undersöker om Islamic Centers nämndeman är jävigBloggen Muslimska Friskolan har senaste dygnet tagit emot många oroliga frågor från journalister på Sveriges största tidningar. De ska med start fredag 12 oktober 2012 undersöka om Islamic Centers nämndeman är jävig. Enligt en kriminalvårdare arbetar Ayoub Chibli som muslimsk själavårdare häktet. Möter han där i sin roll som imam personer han senare ska döma i tingsrätten? Är detta unikt i Sverige? Är det lagligt? Får häktets själavårdare arbeta som nämndemän? Har imamen redan dömt i tingsrättens mål någon han redan träffat och bildat sig en partisk uppfattning om i häktet? Behöver i så fall dessa rättegångar tas om på skattebetalarnas bekostnad? Arbetar imamen endast på fängelset eller även på häktet? Går imamens tystnadsplikt före hans skyldighet att själv anmäla jäv?

Media kommer att kontakta lagmannen och chefen för Malmö tingsrätt för att få frågorna utredda.

Det var bloggen Muslimska Friskolan som först av alla avslöjade för media att den stora moskéns imam arbetade som nämndeman efter valet 2010.

De nya frågorna emanerar från en insändare som en kriminalvårdare i Malmö gjorde på bloggen Sweden Confidential 6 oktober 2012:

http://www.swedenconfidential.info/2012/10/06/islamiseringen-av-svenska-domstolar/

Inga kommentarer: