2008-03-01

Skånskan och Sydsvenskan tävlar om saudiresorna


I över en vecka har tidningarna Skånskan och Sydsvenskan tävlat med varandra, genom att minst en gång om dagen ha var sin ny artikel om de kontroversiella saudiresorna. De två tidningarna har turats om att göra egna avslöjanden.

Det märkliga är att Sydnytt meddelat att de inte tänker göra ett enda inslag. Varför vara så fega Sydnytt? Vågar inte Sydnytt ta i en politiskt känslig fråga som rör islam? Finns det överhuvudtaget någon motsvarande kamp hos de största dagstidningarna i Riyadh, att dagligen komma med nya avslöjanden om skolutbytet? Om inte, så besvarar det frågan om malmöbarnen har något att lära sig i islamistdiktaturen Saudiarabien. Sydnytts nyhetsbevakning i frågan liknar pinsamt mest saudiarabisk media.


Sydsvenskans kulturredaktion konstaterade idag att Lars Åbergs inlägg, skulle vara det sjunde och sista som avslutar debatten om Spiritus Mundi på kultursidan:
Jaha, hur vet Sydsvenskan att inte mer kommer att hända och behöva debatteras i frågan?


Skånskan fortsätter idag lördag med en initierad opinionsartikel av LJE. Han konstaterar att saudiresorna nu politiserats fullständigt och helt handlar om de borgerligas och vänsterblockets syn på diktaturen Saudiarabien. Själv tycker han att malmöeleverna först ska lära sig mer om villkoren i Saudiarabien, för att därefter få resa dit och se landet som det avskräckande exempel det är:

Källa, Skånskan lördag 1 mars 2008:


Bloggen Muslimska friskolan vill passa på att tacka alla 7 tidningar som sammanlagt gjort över 30 artiklar eller debattinlägg om saudiresorna. Hade gissat att det skulle bli högst två artiklar. Frågan är hur många artiklar som saudiresorna slutligen kommer att landa i?


Inga kommentarer: