2010-09-02

Malmö stad pekar ut vänstern som SD:s valsabotör

Följande information kommer från Grethe Lindhe. Hon är projektledare i alla Malmö stads lokaler för förtidsröstning. Hon säger att Malmö stadsbiblioteks personal säger att det inte var invandrare som tog Sverigedemokraternas röstsedlar dagen innan förtidsröstningen, 31 augusti 2010. Bibliotekspersonalen säger att det är vänsterextrema som ligger bakom. Valansvarig i Malmö stad lyfter nu frågan till stadsjuristen.


Så här gick det till:


Paul Nilsson besökte Malmö stadsbibliotek tisdag 31 augusti 2010 och upptäckte då att SD:s valsedlar tagits bort:


Paul Nilsson säger till bibliotekspersonalen 31/8 att valsedlarna är borta. Bibliotekspersonalen struntar i det och lägger inte dit nya:
I

Enligt Grethe Lindhe har bibliotekspersonalen två nycklar till ett låst utrymme där valsedlarna finns. Lindhe menar att bibliotekspersonalen kunde ha lagt dit nya valsedlar redan 31/8.

Lindhe vet inte om bibliotekspersonalen borde ha fyllt på med SD:s valsedlar redan 31/8. Lindhe och många andra antar att det räcker om valsedlarna fylls på så att de är kompletta på förtidsröstningens första dag onsdag 1 september 2010 klockan 10.00 när stadsbiblioteket öppnade och förtidsröstningen startade samtidigt:


Men Lindhe säger till Berlingske Tidende samt TV4 Skåne 1/9, att vad som hänt 31/8 är valsabotage mot SD:
Grethe Lindhe är osäker på om något fel begåtts när någon tog valsedlarna redan 31/8. Lindhe ska undersöka frågan med Malmö stads jurist. Hon vill ha svar på om den eller de som stal SD:s valsedlar 31/8 begick brott eller inte. Om det är ett brott har det betydelse för hur bibliotekspersonalen ska övervaka att brott inte sker mot SD:s valsedlar, även innan och när förtursröstningen inte har öppet just då.

Onsdag 1 september 2010 är förtidsröstningens första dag. Grethe Lindhe anländer till Malmö stadsbibliotek klockan 9.30. Biblioteket och förtidsröstningen ska inte öppna officiellt förrän klockan 10.00.

Klockan 9.30 möts Grethe Lindhe av en person på Malmö stadsbibliotek. Bibliotekspersonen berättar för Lindhe att samtliga SD:s valsedlar är borta. Bibliotekspersonalen säger till Lindhe att det är vänsterextrema som ligger bakom. Och tilläger, att det inte är invandrare som begått dådet.

Märkligt nog har ingen fyllt på SD:s valsedlar trots att bibliotekspersonalen erfarit valsabotaget redan dagen innan 31/8.

Grethe Lindhe fyller direkt 9.30 på SD:s valsedlar. Hon åker därefter vidare till andra lokaler för förtidsröstning i Malmö.

10.00 öppnar valförrättarna förtidsröstningenMalmö stadsbibliotek med alla partiers valsedlar i sin ordning och på plats.

Någon gång under förtidsröstningens första dag onsdag 1/9 upptäcker Olof Persson att SD:s valsedlar är stulna. Igen, eftersom det även skedde 31/8. Olof Persson rapporterar detta 1/9 i ett mejl till flera tidningar och Sydsvenskan publicerar det torsdag 2/9:


Under dagen 1/9 blir Grethe Lindhe uppringd av den stora danska tidningen Berlingske Tidende. Tidningen säger till Grethe Lindhe att BT fått tips om att någon stulit SD:s valsedlar 31/8, dagen innan förtidsröstningen.

Grethe Lindhe anar att den danska tidningen fiskar efter att få bekräftat, att Sveriges valsystem inte fungerar och behöver valobservatörer från Danmark.

1/9 medverkar Grethe Lindhe även i TV4 Skåne där hon bekräftar valsabotaget mot SD redan 31/8:


Innan TV-sändningen läcker både Lindhe och TV 4 Skåne ut att Lindhe ska berätta i 18.30-sändningen om valsabotaget mot SD 31/8:


1/9 under arbetsdagen för Grethe Lindhe i sin tjänsteutövning ut till en medborgare i Malmö, att personen på Malmö stadsbibliotek menar att inte invandrare utan vänsterextrema saboterar SD:s valsedlar. Grethe Lindhe säger att om man vill ha förtidsröstning på många platser, får man räkna med att allt inte fungerar perfekt. Hon påstår sig själv inte hinna i tid på morgnarna för att kontrollera alla platser för förtidsröstning som startar samtidigt klockan 10.00. Grethe Lindhe kan därför inte garantera att alla partiers valsedlar finns på plats när förtidsröstarna anländer.


Läs mer om vad SD utsatts för i valrörelsen 2010:

Inga kommentarer: