2010-09-03

Muslimsk skolmat avgörs i BUN


"HYLTEBRUK.

Det blir nu politikerna i barn- och ungdomsnämndens sak att utreda ärendet med den indragna maten till muslimska skolelever. Detta sedan protestlistor lämnats in på kommunen från oroade elever och föräldrar."

Läs mer i Hallandsposten torsdag 2 september 2010:


"KINNARED.

Utan någon förvarning slutade Kinnareds skola vid höstterminens början att servera alternativ till fläskrätterna till de muslimska skolbarnen. Det har nu lett till en DO-anmälan."

Läs mer i Hallandsposten onsdag 1 september 2010:


"Fram tills denna terminen har muslimska barn alltså kunnat få ett annat köttalternativ till fläskrätter de dagar i veckan då fläsk serveras. Enligt Elisabet Lindeblad har dessa rätter bestått av till exempel kycklingköttbullar, nötkött eller liknande. Från och med i höst ska emellertid alla barn som inte vill ha huvudrätten endast få vegetarisk mat som alternativ.

– Det är inte en kostnadsfråga utan tanken är att inte särskilja vissa människor, som de som äter muslimsk kost. De får hänga med på det alternativ som finns istället för att ”puttas ut”, säger hon.

Örnaskolan och i Torups skola får alla elever redan nu vegetarisk kost som ett komplement och alternativ till huvudrätten vilket Elisabet Lindeblad hoppas ska genomföras även på kommunens andra skolor."

Källa, Hallandsposten onsdag 1 september 2010:


Insändare i Hallandsposten måndag 6 september 2010:

Inga kommentarer: