2010-09-01

Valsabotage mot SD i dansk press


"Valgstederne er åbnet i Sverige. Stemmesedler og valgplakater med det nationalistiske parti Sverigedemokraterne bliver fjernet.

Stemmesedler med navnene på Folkpartiet, Socialdemokraterne, Moderaterne og alle de andre partier fik lov at ligge. Kun de borgere, som ville stemme på Sverigedemokraterne, måtte i går kigge langt efter den rigtige seddel.

Ligesom i resten af landet, gjorde man sig også i Malmö klar til at modtage de første vælgere allerede i dag – mere end to uger før den officielle valgdato. Svenskerne kan nemlig stemme i forvejen, hvis de vil.

Derfor blev stemmesedlerne med alle partinavnene lagt frem, men i et af stemmelokalerne manglede de i morges.

- Vi er overbevist om, at det er valgmanipulation, for på Stadsbiblioteket var alle stemmesedlerne med Sverigesdemokraternes navn påtrykt pludselig væk. Så vi måtte erstatte dem med nye sedler, siger Grethe Lindhe, der er projektleder i Malmø Kommune."


Källa, Berlingske Tidende onsdag 1 september 2010:


" – Vi är övertygade om att det är valsabotage för på stadsbiblioteket var alla röstsedlar med sverigedemokraternas namn påtryckt plötsligt borta, säger Grethe Lindhe, som är valsamordnare i Malmö stad, till Berlingske Tidende.

Hon understryker att samtliga röstlokaler från och med öppnandet i dag ska övervakas. Och om det - mot förväntan - skulle försvinna fler valsedlar kan man snabbt fylla på igen, säger hon.

Inte heller sverigedemokraternas valaffischer på bussar får vara i fred, berättar pressekreteraren Erik Almqvist.
– Vi upplever att våra valaffischer rivs ner över hela landet, trots att det är olagligt i Sverige, säger han till Berlingske."


Källa, Nyheter 24 onsdag 1 september 2010:


Läs ursprungsartikeln från tisdag 31 augusti 2010 om valsabotaget mot SD Malmö stadsbibliotek:


Inga kommentarer: