2012-08-15

Islamic Centers VD var vän med sverigedemokraten Sten Andersson


"Kontrasten är enorm. Jag minns kvällen innan bosniska workout byxor och sandaler shabby källaren, Bejzat Becirov mahonkikirjoituspöydän sorters papper på sitt kontor bakom en stor en stor moské i Malmö. Det verkar integreras i islam.

Becirov flyttade till Sverige från Jugoslavien 1962 och har lett till Islamic Center moské i utformningen av sin verksamhet sedan 70-talet. Tie-neck Becirov show business från en man, men talar om en äkta, avslappnad och lugn blattesvenskaa.

Denna moské dörrar helt öppna för den markerade. Här besöks årligen av 70 000-80 000 besökare, är att utöver sin egen församling. Besökare är skolbarn, politiker, socialarbetare, grupp pensionärer som bara.  Även den norska Fremskrittspartiet har besökt här.

"De kunde visa, Koranen, Sivin fick jag boken", säger Becirov och gräva hyllystään ulkomaalaisvihamielisen partiledaren Siv Jensens memoarer.

Becirovin princip är att hålla politiken utanför moskén. Här har vi behandlar inte i Mellanöstern krisen, de Mohammad karikatyrerna, eller några politiska frågor. Besökare till moskén för mer än 90 medborgarskap och talar över 130 språk, men det gemensamma språket är svenska.

Becirov emot starkt till invandringen som den viktigaste symbolen, de parabolantenner.

"De är de största fiender. På grund av deras familjer följer inte vad som händer i Sverige. ” De anses kriget och lärde barnen att kasta sten på gården. "

Dome på gården politiken å andra sidan kommer att tillåtas. Före förra höstens val, var alla parter uppmanas att inrätta kojunsa där, Sverigedemokraterna. Då hände det att de andra parterna inte är överens om att komma, om Sverigedemokraterna borde vara.

Sverigedemokraterna höll sig borta.  Becirovista det var en dålig lösning.

"Det värsta man kan göra är att uteslutas. Du behöver inte tänka på samma sätt, men det betyder inte att vi inte kan prata om. ”

Alla muslimer tycker inte Malmö Bejzat Becirovista.  Han är för liberal, alltför ivriga att integrera. Men inte anti-islamister, naturligtvis, ta emot honom, han är en muslim!

Dome av de öppna dörrarna har inte stängt många av mordbrand och trots att ett år sedan var det skjuten i fönstret. Gunner av misstänkt seriemördare i Malmö, som valde uhreikseen invandrare. Han sitter nu i häkte anklagade för tre mord och 14 försök till mord för tillfället.

Becirovia har hotats många gånger, även skjuta pistol mot hans hals. Han var Sveriges första jauhekirjeen.  Hans barn har försökt kidnappa. Hot, naturligtvis, på toppen av allt.


Becirov om någon kunde tala om muslimska hatet, men han vill inte. Han säger att han skulle föredra ett år sedan, en död vän Sten Andersson.

"I vissa fall decennier sedan, var han svårt. Han grälade med sin fru och drack en hel del. Således, stav-casino varje fredag ​​och bilen klar termoskannullisen kaffebryggare. Jag visste att Sten, och jag kunde inte ta honom till mitt hus, när barnen sov. ”Vi gick runt i staden hela natten, och på morgonen, då Sten var klart nog, tog jag hem honom."

På senare tid blev Andersson en politiker först Moderaterna Party riksdagsledamot och Sverigedemokraterna, sedan lokala politiker.

Becirov muslimska och svenska demokraten Andersson kvar nära.

"Alla människor är dåliga sidor, men bör inte överdrivas. Demokrati tar hand om balansen ja. Har aldrig hatar människor. ”Ilska skapar mer ilska."


Källa, finska tidskriften Image nummer 9 år 2011:
http://www.image.fi/artikkelit/maailmojen-sota

Googles versättning från finska till svenska:
http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=fi&u=http://www.image.fi/artikkelit/maailmojen-sota&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.image.fi/artikkelit/maailmojen-sota%26hl%3Dsv%26rlz%3D1W1ADRA_sv%26biw%3D1280%26bih%3D545%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=BxEsUK-fO5HV4QT0uoDoCQ&sqi=2&ved=0CE4Q7gEwAA    

Inga kommentarer: