2012-08-20

Malmöfestivalen firar den muslimska högtiden Eid al-fitr idag

I SVT Sydnytts 19.15-sändning sändes ramadanfirandetMalmöfestivalen både från Gustav Adolfs torg på bilden ovan samt från  Raoul Wallenbergs park.

"I år sammanfaller avslutningen av ramadan med Malmöfestivalen och många passade på att fira eid Gustav Adolfs torg under måndagskvällen."

Källa, SVT Sydnytt måndag 20 augusti 2012:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/muslimsk-hogtid-pa-festival

Bloggen Muslimska Friskolan var på plats i kväll. Tre uniformsklädda poliser bevakade ungdomarnas ramadanfirande och poliserna såg måttligt roade ut av att befinna sig bland muslimerna, så de gick därifrån.

Under hela 7 timmar firar den skattefinansierade Malmöfestivalen idag den könssegregerande religionen islam, som tillämpar barnäktenskap och könsstympning av spädbarn, dess religiösa högtid ramadan. Ändå framgår av hemsidan att festivalen inriktar sig på att islamisera unga oanande och sårbara ungdomar, eftersom arrangemanget är utlagt under kultur för unga. Malmöfestivalen utnyttjar alltså minderåriga för att sprida ut islam. I Raoul Wallenbergs park rör sig under Malmöfestivalen nämligen mest ungdomar i åldrarna 12  - 15 år:


"→ Kultur → Unga → Eid al-fitr .

Eid al-fitr.

Fira med RGRA!

20 måndag, Kl. 16:00-23:00

Raoul Wallenbergs park

Kom och fira Eid al-Fitr med RGRA! Prova på deras balla workshopar i arabiska slagverk, dabke-dans, orientalisk dans och lyssna på Dagens Gäst! ."

Källa, Malmöfestivalens program för måndag 20 augusti 2012:
http://www.malmofestivalen.se/kultur/unga/eid-al-fitr/


Läs även här:
http://www.orientalista.se/event-malmo-temadag-eidalfi12820jid


Avpixlat har hittat och läst nyheten på bloggen Muslimska Friskolan, men har som vanligt snott nyheten utan att berätta om källan där de fann saken. I stället låtsas de att de grävt fram det själv för att därefter hyllas av sina läsare i kommentarsfältet:
http://avpixlat.info/2012/08/20/ramadan-firas-pa-malmofestivalen/


SVT Sydnytt berättade i sin 8.10-sändning måndag 20 augusti 2012 att ramadan firas idag på Malmöfestivalen. Sydnytt säger till bloggen Muslimska Friskolan att TV kommer att vara på plats klockan 16 och filma ramadanfirandet. Inslaget kommer att sändas i kväll på Sydnytt 20/8. Sydnytt passar som bilden överst i bloggposten visar på, att locka alla skåningar och blekingar till ramadanfirandet genom att nämna det som en av de tre viktigaste händelserna som äger rum i de två länen idag.

Tidningen Kvällsposten kommer inte att skriva om nyheten, eftersom de främst anser att det är sverigedemokraterna som tar illa upp av att muslimernas högtid firas på Malmöfestivalen.

Uttalandet av Kvällsposten upprör Magnus Olsson som är kommunalråd för SD i Malmö. Han tänker föra ut nyheten om eidMalmöfestivalen som förvånar honom. Det var något han inte kände till.


Islamiseringstidningen Sydsvenskan avslöjar att de inte tänker ställa några kritiska frågor om det muslimska religiösa inslaget till Malmöfestivalens ledning.

Sveriges Radio Malmöhus har inte för avsikt att ställa några kritiska frågor om firandet. Och mycket riktigt. Klockan 12.38 måndag 20 augusti 2012 sändes ett inslag om Malmöfestivalen i  programmet P4 FM från SR Malmö. Radion intervjuade där invandraren Tali da Silva som arbetar på den sydsvenskanägda tidningen City i Malmö som nöjesreporter. da Silva rekommenderade speciellt alla lyssnare att bege sig till Raoul Wallenbergs park idag för att fira Eid-al-fitr

Tali da Silva
Nöje, Malmö
040-28 00 01
http://cityskane.se/


Tidningen Metro i Malmö ska undersöka ramadanfirandetMalmöfestivalen.


Malmöfestivalen har medvetet valt att mörka att det rör sig om en muslimsk högtid. I sin programtidning som delats ut till alla malmöhushåll nämns varken ramadan eller eid al-fitr någonstans i texten. På så vis lyckas man undgå protester genom att ingen hinner uppmärksamma saken i tid för att ställa kritiska frågor. På sidan 38 har man dolt genom att sätta följande neutrala rubrik:
16.00 HÄNG MED RGRA
Raoul Wallenbergs parkMalmöfestivalen säger till bloggen Muslimska Friskolan att det är en kritik som bör tas på allvar att religiösa inslag tillåts på Malmöfestivalen, men inte politiska. Malmöfestivalen håller med om att det kan vara inkonsekvent samt att religiösa inslag kan vara lika kontroversiella som politiska inslag. Malmöfestivalen avslöjar för bloggen Muslimska Friskolan, att de inte har någon beredskap alls om salafister stör tillställningen för att de underkänner musikaliska inslag i islamMalmöfestivalen finner det också märkligt att de själva förlagt ramadanfirandet till måndag 20 augusti 2012, när ramadan egentligen pågår från 20 juli till 19 augusti och avslutades med bajram redan söndag 19 augusti 2012:
http://www.mosken.se/Imsakija%202012.pdf

Frågorna ska lyftas till ledningen. Bloggen Muslimska Friskolan har försökt att nå festivalledningen. Ingen av dem har gjort sig anträffbar.

RGRA står för Rörelsen Gatans Röst & Ansikte och vänder sig till unga i Malmö som alltså ska islamiseras tidigt:
http://www.rgra.se/om-rgra/

Bloggen Muslimska Friskolan uppmanar alla läsare att bege sig till ramadanfirandet på Malmöfestivalen och filma tillställningen med mobiltelefonen. Lägg sedan upp den oredigerade varianten på YouTube, så att Sydnytt inte ensamt i mediemonopol kan klippa bort stötande inslag. TV 4 Malmö meddelar nämligen att de inte kommer att närvara. Så Sydnytt kan ensamt sända ut ett okritiskt inslag till TV-tittarna.

Till bloggen Muslimska Friskolan uppger Malmöfestivalen att ramadan firas för att den sammanfaller med festivalen. Av samma anledningen kommer Malmöfestivalen aldrig att fira de kristna högtiderna jul eller påsk eftersom de aldrig inträffar under Malmöfestvalen i augusti.

Malmöfestivalen har ingen invändning mot beskrivningen att firandet av ramadan på festivalen kan gynna socialdemokraterna och Ilmar Reepalu, då muslimerna framförallt tillhör deras väljargrupp. Malmöfestivalen ifrågasätter inte bloggen Muslimska Friskolans påstående, att det kan vara politiska orsaker som ligger bakom beslutet att fira ramadan från kommunens sittande makthavare i (s).


En medlem i Moderaternas ungdomsförbund (MUF) i Malmö förklarar för bloggen Muslimska Friskolan varför hon bojkottar festivalen:

Malmöfestivalen är inte malmöbornas festival. Den är invandrarnas festival.


Malmöfestivalen kan i nuläget inte berätta för bloggen Muslimska Friskolan vem som tagit in ramadan i programmet. Men redan 2011 gick det bidragsfinansierade muslimska studieförbundet Ibn Rushd ut i media och krävde att Malmöfestivalens bodar skulle användas för att fira Eid och att ramadan skulle samarrangeras med Malmöfestivalen:

http://muslimskafriskolan.blogspot.se/2011/08/ibn-rushd-vill-ta-malmofestivalens.html

http://www.skanskan.se/article/20110830/MALMO/708309750/0/-/efter-fasta-kommer-fest


Men framförallt, bojkotta Malmöfestivalen efter detta, med vetskapen att festivalen förvandlats till arrangör för den könsförtryckande religionen islam!!!

Inga kommentarer: