2012-08-12

SD intervjuas om Dan Parks affisch på skäggbarn


Malmös berömde gatukonstnär Dan Park har kopplats ihop med sverigedemokraternas debatt om flyktingbarn i Tomelilla. Polisen antar att mangateckningen där skäggbarn har oralsex kan gå in under tryckfrihet och åsiktsfrihet:

"En tecknad affisch som föreställer barn som har oralsex och som refererar till "skäggbarn" har plötsligt dykt upp på flera elskåp i Tomelilla."

"När Sverigedemokraternas ordförande i Tomelilla, Håkan Malmgren, kallade ensamkommande flyktingbarn för just "skäggbarn" på hemsidan i början av juni, blev det en riksnyhet och SD stängde ner sidan. Skäggbarn är dock inte ett uttryck som Håkan Malmgren själv myntat, utan det har funnits i flera år.

Håkan Malmgren har inget med teckningen att göra, säger han."

Källa, Ystads Allehanda torsdag 9 augusti 2012:
http://www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article1663233/Skaggbarn-har-oralsex-pa-tecknad-affisch.html


"Skäggbarn på elskåp

…har Ystads Allehanda hittat. i Tomelilla. Man ringde upp mig och mer eller mindre frågade om jag var den skyldige till detta. Vilket jag förstås inte var. Sånt har jag inte tid med. Hade man forskat vidare lite själva så hade man kunnat hitta denne mannen, Dan Park, en gatukonstnär med el-skåp som specialitet som blev känd när han blev dömd för hets mot folkgrupp för affischen “Vår negerslav är bortsprungen”

Källa, sverigedemokraten Håkan Malmgren i Tomelillas blogg lördag 11 augusti 2012:
http://tomelilla.net/?p=69


Affiscen som satts upp på elskåp i skånska Tomelilla:
http://tomelilla.net/wp-content/uploads/2012/08/S5030023-225x300.jpg

Inga kommentarer: