2012-11-17

Erikshjälpen stoppar Skånepartiets islambok med upphovsrätten ?


Erikshjälpen har skickat ett brev till Skånepartiets partiledare Carl P Herslow. Erikshjälpens biträdande generalsekreterare och administrative chef Mattias Ingeson påstår att Skånepartiet bryter mot upphovsrätten. Detta avslöjades fredag 17 november 2012 i Malmö närradio 90,2 MHz där Herslow läste upp brevet för lyssnarna.

Ingeson anför att Skånepartiet i sin nyutkomna bok tryckt upp en artikel i sin helhet om kvinnlig könsstympning som Erikshjälpen äger upphovsrätten till. Vidare vill Erikshjälpen inte att Skånepartiet utan tillstånd använder deras artikel för sitt politiska budskap. Erikshjälpen kräver att hela upplagan av Skånepartiets bok dras in senast 30 november 2012. Om en ny upplaga publiceras kräver Erikshjälpen att deras artikel redigeras i boken.

Herslow erkänner i radion att hela artikeln är återpublicerad. Men han har själv sänt Erikshjälpen boken för att de ska kunna kommentera innehållet. Herslow ser heller inte vad den återpublicerade artikeln skulle göra för skada. Han resonerar som så, att då når ju Erikshjälpen bara fler läsare med sitt budskap om könsstympning som är utbredd i islam. Detta har Herslow replikerat Erikshjälpen.

Det ser ut att bli en juridisk tvist om parterna inte kommer överens. Man kan undra om Erikshjälpens syfte är att stoppa boken eller stoppa islamkritik? Vill inte Erikshjälpen att kvinnlig könsstympning i muslimska länder stoppas?


Mattias Ingeson
Biträdande generalsekreterare, Administrativ chef
Tel 0383-46 74 66
Mobil 0709-37 33 04
mattias.ingeson@erikshjalpen.se

Bild på Erikshjälpens biträdande generalsekreterare Mattias Ingesson som vill förhindra allmänheten att kunna läsa en islamkritisk bok:
http://www.erikshjalpen.se/files/8812/6397/3648/Mattias_Ingeson.jpg

Källa:
http://www.erikshjalpen.se/kontakt/medarbetare-erikshjaelpen/


Bild på Skånepartiets bok Om islam Till all världens 9-åringar som utkom hösten 2012:
http://www.skanepartiet.org/startsida/framsidaboken.png

Innehållsförteckning för boken:
http://www.skanepartiet.org/startsida/innehallsforteckning.pdf


Den partipolitiskt obundna bloggen Muslimska Friskolan tycker det är synd att Erikshjälpen använder upphovsrätten för att censurera boken så att kvinnlig könsstympning av muslimska flickor fortsätter okritiskt. Därför har bloggen Muslimska Friskolan lämnat uppgifterna om nyheten till Skånska Dagbladet som i nästa vecka 47 ska undersöka saken. Media har totalt tystat ner boken. Likaså har Sveriges största politiska blogg Avpixlat inte nämnt ett ljud om boken för att Avpixlat är sverigedemokratisk lydhund till riksdagsledamoten Kent Ekeroth och därmed censurerar nyheter om Skånepartiet.

Här kan boken köpas:
http://www.skanepartiet.org/startsida/utgivareuppgifter.pdf

Inga kommentarer: