2012-11-02

Islamic Centers moské provocerar ateister


"Jag tycker debatten om böneutrop är väldigt intressant och absolut aktuell i Malmö där vi har en stor moské borta vid jägersro. Det finns två läger i debatten, de som tycker att det måste vara lika för alla (utrop, klockor, fyrverkerier etc) och de som vill bevara "den svenska" traditionen och bara köra på med klockor.

Jag tycker det finns ett problem i denna debatt och det är att ingen står på ateisternas sida som inte vill ha något av det*. Om man tittar på symboliken bakom de oskyldiga klockarna så är det en kallelse till bön, kom till kyrkan, det är dags nu! Det är därför landsbygden kryllar av småkyrkor som "ingen" besöker längre förutom när det är dags för dop och bröllop, och gudförbjude skolavslutningar.

Är det rimligt att små lobbygrupper (kristna, muslimer) ska få köra över en minst lika stor, om inte större grupp (ateister) som beroende på vilken undersökning du läser utgör cirka 35-50% av befolkningen? Om det ska vara lika för alla så måste allt bort, inklusive kyrkklockor eller så måste alla få rätt att skicka ut propaganda. Kanske kan ateisterna några gånger om dagen kan få ropa ut "det finns ingen gud, det finns ingen gud"."Källa, Niklas Hjelms blogg torsdag 11 oktober 2012:
http://battrevarld.blogspot.se/2012/10/ar-det-ok-med-boneutrop.html

Inga kommentarer: