2009-07-30

Broderskapsrörelsen hos Islamic Center



Socialdemokratiska Broderskapsrörelsen har intagit Islamic Centers moské i Malmö för att hålla sin kongress där:



"22:37 MALMÖ

I går inleddes Broderskapsrörelsens kongress i Malmö. Under fyra dagar diskuteras tro och politik över de religiösa gränserna.

Broderskapsrörelsen, Sveriges kristna socialdemokraters förbund bjöd i går in socialdemokrater, kristna så väl som muslimer till dialog om politik och religion. Syftet är att diskutera hur alla som kommer från olika delar av världen och tillhör olika religioner ska bygga ett Sverige där alla trivs."

"Hur kombinerar man då politik och religion?

Adrian Kaba, ordförande i Rosengårds S-förening ser inte att man nödvändigtvis behöver sätta samman sin privata religions-åskådning med politiken.

– Det handlar om att vara politiskt medveten om den religiösa värdegrund man står på. Här enas vi genom politiken oavsett religion, det handlar om solidaritet genom politiken snarare än om religion, säger Adrian Kaba."

"Att kongressen där tro och politik går hand i hand hålls i moskén i Rosengård är en känslig sak. Det finns många motsättningar, inte bara inom socialdemokraterna, utan från andra troende, både muslimer och kristna som inte anser att politik och religion hör i hop.

– Det finns alltid extremister, men de är inte representativa för den här kongressen. Det här är ett första försök att balansera förhållandet mellan de två elementen. Vi vill visa på hur mångfasetterade vi är inom socialdemokratin och att vi är enade oavsett vilken trosuppfattning man identifierar sig med, säger Adrian Kaba."



Källa, Skånska Dagbladet torsdag 30 juli 2009:



Flera gånger tas Palestina upp i programmet:
I
Torsdag 30:e juli:
22.30 Nattbio på temat Palestina
I
Fredag 31:a juli:
13.30 Internationellt seminarium med gäst från Palestina i kongresshallen
I
Källa:
I
I
"Alla frågor om kongressen kan ställas till kongressgeneralen Daniel Carlstedt på förbundsexpeditionen. Du når honom via epost på daniel@broderskap.se eller via telefon 08-545 55 333."
I
Källa:
I
I
I
Bloggen Muslimska Friskolan fick strax innan midnatt tag i kongressgeneral Daniel Carlstedt hos Broderskapsrörelsen. Carlstedt berättar för bloggen att själva kongressen hölls i Rådhuset i Malmö. Därefter gick färden idag 30 juli 2009 vidare till Islamic Center vid Jägersro, säger han. Carlstedt berättar att ett seminarie om religiös tro och de motsättningar som finns idag hölls i den stora moskén. Han berättar vidare för bloggen att idén att hålla ett seminarie i moskén kom från Islamic Center och Broderskapsrörelsen tillsammans. Islamic Center bjöd därefter in Broderskapsrörelsen till sina lokaler.

Inga kommentarer: