2009-07-02

Röda Stjärnan på Augustenborg



Sveriges kommunistiska parti har flyttat sitt bokcafé till stadsdelen Augustenborg. Röda Stjärnan flyttade dit i mars 2009:



"Bokcafé i Malmö på ny adress

Röda Stjärnan

Har öppet måndag, tisdag och torsdag kl 16.00 - 18.00
Lördagsfik på Röda Stjärnan varje lördag kl 11.00 - 14.00
Tel: 040 920340 eller
e-post:
malmo@kommunistiskapartiet.org
Postadress är: Kommunistiska Partiet, Box 7510, 20042 Malmö
Välkomna till de nya lokaler!

Röda Stjärnan, Norra Grängesbergsgatan 42 (from 1 mars 2009)."



Källa, Sveriges kommunistiska parti:



Bloggen Muslimska Friskolan besökte i sin ungdom Röda Stjärnan på den gamla adressen i stadsdelen Möllevången första gången 1988 och köpte tre band om Stalin.


Idag torsdag 2 juli 2009 upptäckte bloggen att Röda Stjärnan flyttat till Augustenborg. Enligt öppettiderna skulle det inte vara stängt när bloggen kom förbi idag klockan 17.55. Det var helt släckt och ingen person eller personal rörde sig därinne. På det stora skyltfönstret sitter två dekaler:


På den första dekalen står:

Ett fritt Palestina

På andra dekalen står:

Bojkotta Israel


Bloggen kan inte låta bli att undra varför de flyttat lokalen från det röda Möllevången till det muslimbosniska Augustenborg? Innan de flyttade in i de nya lokalerna i mars 2009 stod lokalen tom i några månader.


Dessförinnan hade en invandrare en liten liten närbutik där knappt några kunder alls gick in. Orsaken var att andra invandrare har en fem gånger större närbutik femtio meter norr om på samma gata.


I Röda stjärnans nya lokaler fanns från 1987 en av Malmös första videobutiker med inriktning på att hyra ut filmer till invandrare och kanske speciellt turkar. För tjugo år sedan stoltserade Istanbul video i dessa lokaler. Knappt någon sågs då heller gå in i butiken. Orsaken var att en del av videofilmerna hade omslag av väldigt lättklädda turkiskor. Det var alltså en butik som sålde turkiska mjukporrfilmer till malmöborna. Solen hade blekt omslagen i skyltfönstret så att skönheterna var blåvita ungefär som Pellefant.


Inga kommentarer: