2009-07-27

Han ordnar boende åt utländska muslimska studenter



Igår 26 juli 2009 berättade Sveriges Radio Malmö om hur studenter bott månadsvis i moskén hos Islamic Center:





Bloggen Muslimska Friskolan fick idag måndag 27 juli 2009 intervjuer med de ansvariga på Malmö högskola. Therese Kinnberg som intervjuades i radion igår är bostadsadministratör på Malmö högskola:




Hon säger idag 27 juli 2009 till bloggen att frågor om de muslimska studenterna betalade hyra till Islamic Center eller fick vidta någon motprestation eller arbetsinsats för boendet ska besvaras av hennes kollega Jallow Momodou. Han är International Student Advisor vid Malmö högskolas Internationella sekretariatet:



Jallow Momodou, International Student Advisor

Tel 040-665 70 26, mob 0767-865 950


Ansvarsområden: Studiesociala frågor och service till freemovers.

På Internationella sekretariatet måndagar, torsdagar och fredagar.

internationell helpdesk på Studentcentrum måndagar till onsdagar 13-15. Torsdagar på HS mellan 10-12.


Bild på Jallow Momodou:


Källa:



Jallow Momodou säger idag 27 juli 2009 till bloggen Muslimska Friskolan att han känner till radiointervjun med kollegan Therese Kinnberg från igår. Han är bekant med att muslimska studenter fått bo i moskén vid Islamic Center. Bloggen frågar honom då varför de inte slog larm om att boendet i moskén var olagligt för att bygglov för boende saknas?

Momodou svarar att de kanske aldrig bodde i moskén utan bara bad där.

Bloggen påminner och läser upp från radiointervjun att studenterna bodde i moskén i flera månader.

Momodou svarar att de kanske bad i moskén flera månader i rad.

Bloggen påpekar att om de bodde i moskén så har de sovit där varje natt i flera månader.

Momodou säger att de kanske inte sovit i moskén utan bett hela nätterna igenom flera månader i streck.

Bloggen informerar Momodou att moskén låses klockan 24 varje natt. Efter det kommer ingen in i den för att be.

Momodou säger att han personligen besökt Islamic Centers moské blott en gång för länge sedan, så han vet inte när den stänger.

Bloggen säger att det inte är troligt att studenter är uppe mitt i natten i en låst moské och ber hela nätterna igenom för att på dagtid studera heltid på Malmö högskola.

Momodou avslöjar att han själv är muslim. Han påstår sig känna till flera muslimer som ber hela nätterna igenom. Därför menar han att det inte är bevisat att de muslimska studenterna sov och bodde i moskén trots att hans kollega Kinnberg sagt så till radion. Att bo i en moské anser Momodou kan innebära att be i moskén hela nätterna igenom flera månader i streck utan att sova en enda natt där.

Momodou får frågan om han känner till om de muslimska studenterna betalt hyra till moskén eller utfört arbete som betalning för boendet.

Momodou svarar att han inte vet om studenterna bott i moskén eller vistats där alls.

Bloggen påminner honom om att han i början av samtalet sade sig vara bekant med fallet med de muslimska studenterna i moskén.

Momodou svarar att han inte vet något om dem alls. Han vill nu ändra sig till att inte känna till dem längre.

Momodou får då frågan om han känner till andra muslimska studenter som bott i moskén hos Islamic Center.

Momodou frågar tillbaka om det spelar någon roll?

Bloggen svarar ja, att det spelar roll, eftersom det saknas bygglov för boende i moskén.

Momodou svarar att han vet att man inte får bo i moskén.

Bloggen upprepar frågan om han känner till att studenter bott i moskén?

Momodou svarar att han inte minns.

Bloggen undrar vad hans arbetsuppgift är?

Momodou berättar att hans arbete bland annat består i att ta kontakt med olika islamiska föreningar och be dem ordna boende åt muslimska studenter som kommer hit från andra länder. Han är under samtalet mycket misstänksam mot frågor om muslimska studenters boende, trots att det är en av hans arbetsuppgifter som betalas av skattepengar och arbetsuppgifterna är offentlig handling.

Momodou säger att hans kollega Kinnberg gjort fel som hänvisat till honom, eftersom han inte känner till något av det Kinnberg sagt om muslimer i moskén i radion. Han ber bloggen kontakta Kinnberg igen.



Bloggen följer Momodous råd och kontaktar på nytt Kinnberg för andra gången måndag 27 juli 2009.

Kinnberg säger sig andra gången inte ha någon aning om vem som berättat för henne om de muslimska studenterna i moskén. Hon vet varken om det är studenterna själva eller någon kollega. Hon säger att det var ett tag sedan det skedde.

Kinnberg förklarar att om det är någon som känner till om de muslimska studenterna så är det Momodou.

Vidare säger Kinnberg att det inte gör Malmö högskola något om 500 studenter från andra länder är inskrivna vid Malmö högskola som skattebetalarna får finansiera. Hon säger att hennes arbetsuppgift är att hitta boendeformer till så många av dessa som möjligt.

Bloggen frågar henne varför hon ska vara anställd för skattepengar för att få utländska studenter att få bostad , så att fler av dem kan komma hit och kosta skattepengar och försvåra Malmös bostadssituation.

Kinnberg svarar att det tjänar Malmö högskola pengar på för högskolan får betalt av staten för varje student.

Bloggen undrar då var vinsten är när alla studenter inte får arbete och skattebetalarna får betala extrastudenternas studier?

Hon svarar att sådan är utbildningspolitiken och den har regeringen ansvar för.

Bloggen frågar Kinnberg om det egentligen inte är så att både hennes och Momodous arbete som betalas av skattepengar, tär på den svenska samhällsekonomin.

Kinnberg svarar att hon ska locka så många som möjligt till Malmö högskola även om de inte får arbete efteråt och skattebetalarna inte får en krona tillbaka för utgifterna för de utländska studenterna.



Therese Kinnberg är 30 år och har själv fixat sig en lägenhet i Malmö nära den muslimtäta och röda stadsdelen Möllevången:



Jallow Momodou är 32 år och bor i bostadsrätt i Malmö, intill Sveriges muslimtätaste och rödaste stadsdel Rosengård:



Inga kommentarer: