2009-08-03

Broderskapsrörelsen ska välja muslim till styrelsen



Broderskapsrörelsen för kristna socialdemokraterna har alltid enbart haft styrelsemedlemmar från de olika kristna samfunden i Sverige. Igår 2 augusti 2009 sa valberedningen att till nästa kongress ämnar de för första gången välja in en muslim i styrelsen. Det meddelade valberedningen på ordförande Peter Weideruds blogg:



"Idag avslutades Broderskapsrörelsens kongress i Malmö. Knappt 200 kristna socialdemokrater har under fyra dagar samlats för att besluta om hur vi konkret ska arbeta för att främja fred, hållbar utveckling, kultur och mänsklig värdighet. En enhällig kongress har också omvalt Peter Weiderud som ordförande.


- Broderskapsrörelsen representerar något av det finaste jag vet i svenskt politiskt liv. En genuint idéburen kraft som vill arbeta för ett mer tolerant samhälle och en mer rättvis värld. Det är en glädje att finnas med i detta sammanhang! Säger Peter Weiderud som kommenterar till utnämningen.


Kongressen har också enhälligt valt ny styrelse, i enlighet med valberedningens förslag.


- Ett av kriterierna var att få en god samfundsspridning av styrelseledamöterna, och i det här förslaget finns folk från svenska kyrkan, frikyrkorna, katolska kyrkan och ortodoxa kyrkan. Vid nästa kongress hoppas vi också kunna ha islam representerat i vårt förslag, sa Anci Magnusson från valberedningen."



Källa, Peter Weideruds blogg Kristen vänster söndag 2 augusti 2009:


Inga kommentarer: