2009-08-28

Islamic Centers imam i radio om Rosengård



Islamic Centers imam Ayoub Chibli gästade i måndags P1s Studio Ett för att tala om Rosengård:


"Influensalarmen i media och Israelkonflikt


- Måndag 24 augusti 2009 kl 16:00

16.00-16.45"


"Reclaim Rosengård

I helgen anordnade aktivistgruppen Reclaim Rosengård en gatufest i stadsdelen Rosengård utanför Malmö. Men det gick inte riktigt som arrangörerna tänkt sig och reklaimanhängarna blev bortkörda av Rosengårdsborna. Medverkande är Mats, Reclaim Rosengård och Ayoub Chibli, Rosengårdsbo.



Källa, Sveriges Radio P1 Studio Ett måndag 24 augusti 2009:



Lyssna till intervjun med Ayoub Chibli och skånepolisen Håkan Lindholm samt demonstranten "Mats" utan efternamn som berättar:



Chibli säger i intervjun att demonstranterna är barnungdomar som kommit till fel plats, Rosengård. Chibli och andra skrev informationsblad att demonstranterna inte var välkomna med sitt våld. Muslimerna blev arga när demonstranterna krävde att polisen skulle lämna Rosengård. Imamen Chibli menar att demonstranterna inte var välkomna. Chibli var själv på plats och bor på Rosengård. Folk vill upprätta förtroende för polisen och vill bli kvitt bränderna på Rosengård, säger Chibli. Rosengårdsborna skrattar och skojar idag med polisen. Tidigare kastade barn sten på polisen så fort de kom till Rosengård, avslöjar Chibli.


Inga kommentarer: