2012-07-27

SÄPO begärde granskning av Dan Park för uppvigling mot statsministern


Malmös berömde gatukonstnär utreds otroligt och oförsvarligt för uppvigling mot Fredrik Reinfeldt:


"Dan Park satte upp bilder med Reinfeldt i ett kikarsikte. Nu ska JK granska vad som anses vara uppvigling och olaga hot.

MALMÖ. Den kontroversielle konstnären Dan Park, 44, har polisanmälts för bilderna han satte upp där statsminister Fredrik Reinfeldt ses i ett kikarsikte.

Nu ska Justitiekanslern granska bilderna som anmälts för olaga hot och uppvigling.

Bilderna sattes upp till stöd för sverigedemokraten Ronny Esbjörnsson, som utreds för hot mot Reinfeldt och migrationsminister Tobias Billström på nätet."

Källa, Nyheter 24 fredag 20 juli 2012:
http://nyheter24.se/nyheter/politik/720541-dan-parks-hot-mot-reinfeldt-anmals


Bloggen Muslimska Friskolan har idag fredag 27 juli 2012 varit i kontakt med justitiekanslern för att se vem som anmält affischerna till JK. JK hittade ärendet omedelbart och angav diarienummer 5213-12-30. Det visade sig att det var Säkerhetspolisen som skickat ärendet till JK. Det fanns inga uppgifter i ärendet om vem anmälaren var. SÄPOs ärende till JK inkom 18 juli 2012. Samma dag avskrev JK SÄPOs begäran. Motiveringen var att affischerna ej tyder på att det skulle röra sig om tryckt material. Därför har JK sänt ärendet tillbaka till SÄPO. Där är det omöjligt att få några svar, för de får inte yttra sig i ärenden av säkerhetsskäl. Kanske tror SÄPO att den oförargerlige veganen och gatukonstnären Dan Park skulle uppvigla eller hota statsministern?

Inga kommentarer: