2012-07-28

Ny stormoské för att Islamic Center är för litet


Bloggen Muslimska Friskolan besökte idag bygget av den nya islamistiska stormoskénHåkanstorp i Malmö. Källaren och grunden är utgrävd på den trånga tomten. Nästan hela ytan kommer att bebyggas. Det innebär att besökare kommer att vältra sina bilar bland håkanstorpsbornas hus när moskén står kvar. Eller helt ta upp Östra kyrkogårdens parkering. En svensk som rastar sin hund stannar upp vid banderollen med arabisk text på staketet och tittar oroligt in på bygget med jordhögar.

För att få igenom bygget försäkrades att det inte skulle vara en moské utan endast bönelokal. Men på hemsidan sommaren 2012 syns en bild med en rundad moské samt en text som talar om Allahs moskéer. De har alltså ljugit för att få bygglov:

"Endast de kan underhålla Guds moskéer, de som tror på Gud och den Yttersta dagen och som regelbundet förrättar bönen och ger åt de behövande och som inte fruktar någan annan än Gud."


WAKFs hemsida anges dessutom att Islamic Centers konkurrerande moské endast tar 400 besökare och andra små källarmoskéer blott 50 var i Malmö. Vad har det för betydelse om nu det inte skulle vara en moské som ska byggas på Håkanstorp?

"Det andra genombrottet för Wakf i Skandinavien:

Tanken, avsikten och beslutsamheten har varit enorm och efterlängtad att inrätta en likadan institution i Malmö och speciellt efter den erfarenhet och framgång som organisationen i Danmark har haft.

Malmö valdes av flera skäl, bland annat:

• Att staden är Sveriges tredje största stad.

Muslimerna utgör cirka 10 procent av invånarna.

• Det finns endast en moské i staden med plats för upp till 400 personer och flera små källarlokaler som inte rymmer mer än 50 personer.

Det är därför det är nödvändigt att planera och etablera en heltäckande islamisk församling som kan uppfylla en del av det stora muslimska samfundets behov."

Källa, om Det islamiska trossamfundets hemsida i Sverige:
http://se.wakf.se/About.aspx

Inga kommentarer: