2012-07-20

Expo och socialdemokraternas partisekreterare kritiserar Islamic Centers Adrian Kaba


Expo avslöjar att den socialdemokratiska tidningen Tro & Politik sparkar Islamic Centers Adrian Kaba. Dessutom kallar socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin Adrian Kabas antisemitiska formuleringar jättetokiga:

"Kaba har tagit avstånd från formuleringarna i texten, men Expo Idag kan visa att det inte är första gången som Kaba gett uttryck för liknande tankegångar."

 " – Tidningen har tagit avstånd från ledaren och en del formuleringar. Det berodde på en brist i arbetsrutinerna att den publicerades från första början, säger Hanna Hellström, chefredaktör för Tro och Politik till Expo Idag.

Hellström uppger att Kaba inte kommer att skriva mer för tidningen."

"Expo Idag kan visa att Adrian Kabas ledare i Tro och Politik inte är första gången han kopplat ihop högerextremism i Europa med sionister. På Facebook skrev Adrian Kaba den 9 juni om att sionismen som en extrem och rasistisk-rörelse."

"Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin tar avstånd från Kabas formuleringar i ledaren och på Facebook. Jämtin uppger till Expo Idag att hon även att varit i kontakt med ordföranden för Socialdemokraterna i Malmö angående Kaba.

– Jag läste ledaren så som flera andra har gjort, att detta var ett utpekande av vissa folkgrupper. Man blandar ihop religiös tillhörighet med olika händelser i Europa och det är helt tokigt att göra på det sättet. Jag tycker att det är allvarligt, säger Jämtin.

Carin Jämtin får även ta del av de Facebookkommentarer som Kaba skrivit, där han bland annat beskriver sionismen som extrem och rasistisk med målet att etniskt rensa Europa från muslimer. Hon tar även del av kommentaren om att "världsherraväldet".

– Det har jag inte hört förut det låter som jättetokiga formuleringar. Det är aldrig okej att peka ut en hel folkgrupp och det är inte okej att blanda ihop på det sättet som han har gjort."

Källa, Expo Idag torsdag 19 juli 2012:
http://expo.se/2012/s-politiker-anklagas-for-antisemitism_5199.htmlS-politikern Adrian Kaba har vid flera olika tillfällen officiellt företrätt Islamic Center vid den stora moskén i Malmö:

"Adrian Kaba från Islamic Center och Blazo Korsarski från Makedonisk-Ortodoxa Stiftet för Europa."

"Prosten Maj-Lis Ekdahl från Malmö samtalar med Adrian Kaba från Islamic Center."

Källa, Svenska kyrkans hemsida om religionsmötet i Lunds biskopshus:
http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=659843

Inga kommentarer: