2012-07-07

Se islamkritisk film vid Rosengårdsskolan


Folkets Bio visar gratisfilm utomhus. Ta chansen att vid Rosengårdsskolan se och applådera filmen som på flera vis kritiserar problemen med islam. Bua ut islamisterna i filmen. Samla ett gäng islamkritiker och ta er till Herrgården som är Sveriges muslimtätaste stadsdel. Där visas filmen fredag 13 juli 2012:


"Malmö

Alla visningar är gratis och börjar kl 22, där inget annat anges. I samband med vissa visningar är det förfilm.

13.7 Nader och Simin – en separation. Vänskapsparken, vid Rosengårdsskolan.

14.7 Cairo Exit. Sibbarp, vid skateboardparken."

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan lördag 7 juli 2012:
http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/bio-under-bar-himmel
 
 
"Nader och Simin – en separation
 
Asghar Farhadi, Iran, 123 minuter, Den iranska filmen som tog storslam på filmfestivalen i Berlin 2011. Den fick Guldbjörnen för bästa film samtidigt som Silverbjörnarna för bästa skådespelarinsatser gick kollektivt till de kvinnliga och manliga ensemblerna. Filmen belönades också med en Golden Globe för "Best Foreign Language Film" i Los Angeles 2012.

Nader (Peyman Moaadi) vill inte flytta utomlands med sin fru Simin (Leila Hatami) eftersom han måste ta hand om sin alzheimersjuke far. Paret separerar och Nader får ta hand om dottern. Han skaffar en hemhjälp som visar sig vara djupt religiös. Att ta hand om en vårdkrävande äldre man blir problematiskt och när Nader förstår hur hemhjälpen missköter pappan uppstår en konflikt med dramatiska följder."

Från Folkets Bio 2011:
http://www.folketsbio.se/filmer/filmer/1038


"Det är längesen en så fullödig och levande engagerande iransk film nådde hit, som Asghar Farhadis ”Nader och Simin – en separation”.
 
Hans regissörskollega Jafar Panahi sitter i husarrest, belagd med tjugo års yrkesförbud. Abbas Kiarostami gör numera film i exil. Filmfamiljen Makhmalbaf har sedan länge sin bas i Paris."
 
"Och om konfrontationerna med en annan teheransk verklighet, när Razieh lejs som hemhjälp för att med sin lilla elva­åriga dotter i släptåg ta hand om den sjuka pappan medan Nader är på sitt arbete.
 
Sekulär och välbeställd medelklass ställs mot religiös och fattig arbetarklass men rör sig långt bortom kategorierna ont och gott. Här handlar det om en grupp människor inför komplicerade moraliska – och givetvis könsbestämda – överväganden."
 
"Asghar Farhadi rör sig musikaliskt och känsligt mellan de öppna dörrarna och de slutna, mellan de privata konfrontationerna och de öppna inför domaren, som enligt iransk skilsmässolag lag ska medla, lyssna, kalla vittnen och döma."
 
"Simin bär inte längre en traditionell svart chador utan en modernt färgglad sjal."

Källa, Dagens Nyheter 16 september 2011:
http://www.dn.se/kultur-noje/filmrecensioner/nader-och-simin--en-separation

Inga kommentarer: