2011-03-03

Tekniska bevis för mordbrand på Växjö Islamska förskola


"Det slutgilitiga beskedet, om branden i Islamiska förskolan i Växjö var anlagd eller inte, dröjer minst till någon gång i nästa vecka.

Prover från brandplatsen har skickats till Statens Kriminaltekniska Laboratorium för analys."

Källa, SR P4 Kronoberg torsdag 3 mars 2011:


"Polisens informationsansvarige Robert Loeffel säger till Expo att brandlarmet kom till Räddningstjänsten vid 04-tiden på tisdagsnatten. Förskolan var övertänd och brandkåren lyckades inte rädda lokalerna.

I den tekniska undersökning som följde har polisen säkrat spår som visar att branden var anlagd."

Källa, Expo torsdag 3 mars 2011:


"I den här byggnaden på den hårt trafikerade Arabygatan kommer skolverksamheten för de 80 barnen att bedrivas provisoriskt. Foto: Thomas Graf/ Sveriges Radio:

"80 förskolebarn och deras lärare på Växjö Islamiska förskola, har sen i tisdags stått utan lokal efter att skolan rökskadades vid en mindre brand.

Radiointervju:

De baracker som skolan låg i bedöms nu vara totalförstörda och går inte att reparera. Så från och med idag kommer undervisningen att bedrivas i en provisorisk källarlokal på Arabygatan i Växjö, säger förskolans rektor Ismail Abuhelal."

" – Vi köpte tårta veckan innan sportlovet och firade. I väntan på att allt skulle bli klart så skulle vi sen ringa försäkringsbolaget, men vi hann aldrig göra det innan det brann."

Källa, SR P4 Kronoberg torsdag 3 mars 2011:


Inga kommentarer: