2012-05-16

Islamic Centers imam avslöjad på film


Roland Vishkurti, Malmö Islamic center:

”Inte polisen, du är muslim och kommer med stora problem. Kanske de tar barnen också”

Källa, Expressen onsdag 16 maj 2012:
http://www.expressen.se/nyheter/avslojade---pa-film/


"De inklippta bilderna är från vänster övre raden Roland Vishkurti (Malmö Islamic Center)":
http://www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=9b421ecb-b6eb-4adb-83a1-00177cea059a


"Flera religiösa ledare i Sveriges största moskéer anser att en kvinna inte ska gå till polisen om hennes man slår henne. Det visar onsdagens reportage i Uppdrag granskning. Två kvinnor utrustade med dolda mikrofoner har besökt bland annat Islamic Center i Malmö där imamen avrådde dem från att gå till polisen.

- Imamen talar dålig svenska. Han förstod inte vad kvinnorna frågade om, förklarar Bejzat Becirov, vd för Islamic Center."

"De fortsätter till den största islamska församlingen i Malmö, Islamic Center, där de genast stöter på en imam. På frågan om den slagna kvinnan ska anmäla sin man till polisen svarar han:

- Du är muslim...du kan få problem.... kan ta barnen!

Islamic Centers egen familjerådgivare svarade inte som den imam kvinnorna först mötte. Familjerådgivaren anser att en misshandlad kvinna själv avgör om hon vill polisanmäla."

"Bejzat Becirov, ledare för Islamic Center i Malmö är orolig för vilka känslor de smyginspelade imamerna uttalanden kan väcka. Vid receptionen på centret är skotthålet efter ett attentat är fortfarande kvar.

- Vi har fått nog, vi har haft bränder och skjutningar. När de gör fel någon annanstans, men det är vi som får lida för det, säger han."

Källa, SVT Sydnytt onsdag 16 maj 2012:
http://svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/det-har-ar-inte-att-sla


Se Islamic Centers VD Bejzat Becirov bortförklara imamens råd att inte anmäla hustrumisshandel till polisen, i SVT Play Sydnytt onsdag 16 maj 2012:
http://svt.se/nyhetsklipp/regionalt/sydnytt/#./avraddes-att-polisanmala?&_suid=728

Inga kommentarer: