2012-05-20

Könssegregering när Malmös islamistiska stormoské invigdes idag


Idag invigdes tomten till Malmös islamistiska stormoskéDanska vägen. Bloggen Muslimska Friskolan var på plats i eftermiddags söndag 20 maj 2012.

Cirka 400 personer var på plats för att fira. Männen fick äta grillad kycklingkorv och burek från ett öppet långbord. Efteråt serverades chokladkaka. Kvinnorna i slöja könssegregerades till ett eget litet partytält där de fick hämta sin mat.

7 turistbussar från Danmark parkerade runt moskéns tomt. Det är Salsabil källarmoské som ligger bakom stormoskén som ska byggas på tomten. Salsabil avslöjades så sent som 16 maj 2012 av SVT Uppdrag Granskning när de uppmanade att bryta mot svensk lag. Det Islamiske Trossamfund som startade Muhammedkrisen i Danmark är moderorganisation.

Den nya stormoskén är ättling till Islamiska kulturföreningens tre källarmoskéerRosengård som stängdes av polisen och Ilmar Reepalu.

Flera personer som är av intresse för SÄPO återfanns bland gästerna. Många radikaliserade muslimer bar långt skägg.

Det uppstod trafikstörningar på Danska vägen med många tutningar. Precis vad boende i kringliggande villor på Håkanstorp befarat och därför inte vill ha moskén där.

Inte någon enda byggställning eller grund är gjuten. Ändå fanns det pengar för en hejdundrande fest redan nu bland vildvuxet gräs och buskage.

På en scen gick en talare upp. Ingen musik var tillåten. Ovanför scenen stod textat på olika muslimska språk med arabiska överst.

Ett tiotal muslimska vakter i gula västar behövdes för att hålla ordning på folkskaran.

Tidningen Sydsvenskan har informerats och funderar på att skriva om begivenheten.

Inga kommentarer: