2011-07-24

Sydsvenskan sparkar redaktionen för digitala medier



Redaktionen för digitala medier på Sydsvenskan har under de senaste åren bestämt vilka bloggar som fått passera deras censur. Nästan alla islamgranskande bloggar har stängts av från Twingly hos Sydsvenskan. Efter några år med denna censur slog Sydsvenskan till och censurerade bort alla bloggars möjlighet att twingla. Bakom dessa demokratifientliga beslut stod Sydsvenskans redaktion för digitala medier. Troligtvis eftersom redaktionen inte har något att censurera längre tar Sydsvenskan steget att avskeda hela redaktionen. Ingen medarbetare beräknas följa med till hålan Åsensbruk i Dalsland, dit Bonnier förlagt verksamheten för att bli av med de överflödiga åsnorna:


"Sydsvenskan flyttar hela affärsområdet digitala medier till Bonnier-ägda Bink.
Chefen, Camilla Jonsson, avgår och 13 tjänster kapas.

Medarbetarna på Sydsvenskan Digitala Medier i Malmö erbjuds att flytta över till Bink – i Åsensbruk i Dalsland."

"Frågan är hur många från Sydsvenskan som vill jobba i lilla Åsensbruk som har runt 500 invånare.

– Det säger sig självt att det inte kommer att vara särskilt många, vilket innebär att Bonnier tyvärr går miste om värdefull kompetens, säger Camilla Jonsson."



Läs här om hur den islamfrämjande redaktionen för digitala medier på Sydsvenskan föll på sin egen censur: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/07/tipset-om-twingly-och-sydsvenskan-blev.html


Inga kommentarer: