2012-03-18

Sydsvenskan till attack mot kriminalitet vid Islamic Center


Idag 18/3 2012 kom artikeln i Sydsvenskan citerad längre ner, som bloggen Musllimska Friskolan 14/3 utlovat om illegal försäljning vid Islamic Center:

http://muslimskafriskolan.blogspot.se/2012/03/sydsvenskan-avslojar-illegal.html

I Sydsvenskans internetartikel 18/3 har en helbild på den vita lastbilen utelämnats. I papperstidningen på sidan C2 finns däremot två bilder. Sydsvenskan har medvetet tagit bilden så att den stora moskén i Malmö inte kommit med på bilden. Den ligger 20 meter från lastbilen och det är till de muslimska moskébesökarna lastbilen säljer. Här är en länk till bilden där malmöbor tydligt ser att lastbilen står på Västra Skrävlinge kyrkoväg nära korsningen till Jägersrovägen 90 där Islamic Center ligger:

http://3.bp.blogspot.com/-eSjX7Iqu758/T2YFCmXaMjI/AAAAAAAAGfk/1cPKzHt2zD0/s400/ic+trans+bitola.bmp

Bloggen Muslimska Friskolan har försett myndigheterna med bevismaterial. Först när bloggen Muslimska Friskolan kom in i bilden gjordes en åtalsanmälan. Det är också bloggen Muslimska Friskolans förtjänst att brotten hamnat i media. Innan Sydsvenskans artikel idag har bloggen Muslimska Friskolan förmått Skånska Dagbladet och City att skriva när åtalsanmälan gjordes. Men då utelämnade de två tidningarna att brottplatsen var vid moskén trots att det står i anmälan:

Skånska Dagbladet 14 oktober 2011:
http://www.skanskan.se/article/20111014/MALMO/710149746/-/gronsakssaljare-ska-polisanmalas

City Skåne i Malmö sidan 4 den 18:e oktober 2011: http://np.netpublicator.com/np/n96669581/CityM111018.pdf


"Malmö Jakten på den lastbilsägare som flera gånger ertappats med illegal grönsakshandel på Västra Skrävlinge Kyrkoväg är över. Efter en mångårig katt- och råttalek med miljöförvaltningen lägger åklagaren ner fallet.

Första gången miljöförvaltningen i Malmö fick tips om den tillståndslösa frukt- och grönsakshandeln vid moskén i Malmö var den 8 oktober 2009."

"Den gäckade förvaltningen hade nu en skälig misstanke om både brott mot livsmedelslagen, livsmedelsförordning, EG-förordningen och livsmedelsverkets vägledning om registrering av livsmedelsanläggningar.

På förvalt ningen började man fila på en anmälan till kammaråklagare Elena Severin om att lastbilsägaren ”medvetet brutit mot registreringsplikten och att han” vid upprepade tillfällen under 2011 uppmanats att lämna in en ansökan om registrering”.

"Men det dröjde inte länge innan åklagaren, kanske omedveten om det misstänkta brottets säsongsbetonade karaktär, konstaterade:

”Den utpekade personen saknar såvitt känt hemvist i riket. Han får antas ha lämnat landet och förväntas inte återvända.”

Pierre Peiper befarar att lastbilen är tillbaka till hösten, men han är nöjd ändå.

– Det känns ändå bra att få ett avslut på något sätt. Om folk börjar ringa igen kan vi säga att förundersökningen är nerlagd, istället för att de ska tro att vi inte gör något."

Källa, Sydsvenskan sidan C2 söndag 18 mars 2012:                                    http://www.sydsvenskan.se/malmo/frukthandlare-gar-fri


Det är alltså åklagare Elena Severins fel att brottslingen från Makedonien kommer undan och till våren 2012 kan fortsätta med samma kriminalitet som tidigare år. Det är fritt fram att fortsätta sälja illegalt utanför Islamic Center. Det är åklagarens fel att brottslingarna slipper böter och har undsluppit beskattning och andra avgifter. Elena Severin bor själv i Slottsstaden på andra sidan stan och slipper se kriminaliteten vid moskén intill Rosengård när hon åker hem från arbetet. Åklagaren struntar även i att brottslingarna och lastbilarna är flera. Däribland en svensk skåpbil. Att tillvägagångssättet sprider sig utanför moskén beror på att åklagaren inte ingriper. Åklagarmyndigheten fick ärendet på sitt bord samtidigt som brott begicks varje dag, men valde att lägga ner förundersökningen när denna säsong var över.


I sin solstol kan brottslingen lugnt vänta på moskébesökarna som samvetslöst göder hans kriminella handel utanför Malmös moské utan att oroa sig för ingripande från åklagaren:
                          
http://www.sydsvenskan.se/Images/2012/3/18/frukt.jpg


TT i Malmö säger till bloggen Muslimska Friskolan att Sydsvenskans artikel är ointressant att lyfta fram för allmänheten. Därmed är TT ett stort stöd för kriminaliteten utanför Islamic Center som inte behöver figurera i fler tidningar. TT struntar i att den makedonske brottslingen uppgett för miljöförvaltningen att han även levererar till Eslöv. Nyheten torde alltså vara relevant för skåningar.


Sydsvenskans artikel är skriven av reportern Jens Mikkelsen. Det är han som ansvarar för Sydsvenskans artikelserie om det svarta Malmö. Härmed utpekar Sydsvenskan miljön runt Islamic Center som en del av den svarta ekonomin som Malmö plågas av. Vi väntar spänt på att dagens artikel om Malmös moské ska infogas i artikelserien:

http://www.sydsvenskan.se/malmo/svarta-malmo/

Inga kommentarer: