2010-02-11

Demonstration mot moderat värvarmoské"I Järfälla norr om Stockholm hålls på torsdagskvällen ytterligare en manifestation, med anledning av 31-årsdagen av revolutionen i Iran."

"Inne i moskén uppges det finnas personer som stödjer det nuvarande styret i Iran."


Källa, SR Stockholm torsdag 11 februari 2010:Socialdemokraternas partihögkvarter påstod inför valet 2006 att en moderat riksdagskandidat försökte muta besökare till moskén i Järfälla att rösta på just honom. Socialdemokraterna berättade för bloggen Muslimska Friskolan att den utpekade skulle vara den nuvarande moderate riksdagsledamoten Reza Khelili. Bloggen undrade då varför socialdemokraterna inte gick ut med den informationen och hur det kunde bevisas. Socialdemokraterna svarade att de fått många samtal från besökare till moskén som berättade om Khelilis verksamhet där. Att socialdemokraterna inte ville använda det i valrörelsen berodde på att de inte trodde han skulle komma in i riksdagen.I en faktaruta 31 januari 2010 avslöjar Dagens Nyheter att Khelili inte ställer upp för valet 2010:


Moderaternas riksdagsledamot Reza Khelili i Arbetsmarknadsutskottet:


Bloggen Muslimska Friskolan är mest intresserad av att veta vilka element det är i den shiamuslimska moskén i Järfälla som stöder den iranska regimen. Vilka kopplingar har moskén till Irans ambassad?


"Imam-Ali moskén är en av få shiamuslimska moskéer i Sverige. Den är belägen i Järfälla nordväst om Stockholm. Personer kopplade till moskén arrangerade Al-Qudsdagen 2009[1]."

Källa, svenska Wikipedia:


Exiliranier skriver om Reza Khelili:

Fler rapporter om demonstrationer mot Iran:
I