2010-11-08

Muslimsk friskola i Örebro finansierar skandinaviska moskéer med saudiska pengar

Skolledare Hussein Aldaoudi på den muslimska friskolan Alsalamskolan i Örebro.


"Alt peker i retning av at det er den svenske stiftelsen Al Risalah som står bak det som leder Sandra Maryam Moe i Alnor-moskeen i Tromsø hittil har fremstilt som rike og gavmilde enkeltpersoner fra Saudi-Arabia.

Kjøpte huset

Det er stiftelsen Al Risalah som har finansiert og er økonomisk garantist for driften av Alsalamskolen i Ørebro, der Alnors styreleder, Hussein Aldaoudi, er skoleleder."

"Da Nordlys i september besøkte Alsalam-skolen i Ørebro, og intervjuet Alnors styreleder Aldaoudi, satt det to andre menn i rommet og bare hørte på, de 70 minuttene intervjuet varte. Disse to presenterte seg ikke med det samme, men da vi spurte, ble det opplyst at de var styremedlemmer i stiftelsen Al Risalah."

"Al Risallah ser ut til å være selve navet i det saudiske nettverket som står for alt av saudiarabiske investeringer i skoler, kultursentre og moskeer i Skandinavia."

"Al Risallah ble i 2006 av den svenske avisa Sydsvenskan koblet til en annen stiftelse som heter Al Haramain. Denne organisasjonen står ifølge Sydsvenskan på FNs liste over terrororganisasjoner, og er av USA utpekt som en av hovedkildene til finansiering av Al Qaida."


Källa, Nordlys 5 november 2010:"Giveren som ble introdusert for Alnorsenteret i 2008 heter Hamad Al Gamas og er en finansvenn av Sulaimann Alshiddi - eier av Alnor."

"Utenriksdepartementet (UD) har vært i kontakt med myndighetene i Saudi-Arabia denne uka i håp om å finne ut mer om Hamad Al Gamas.

– Vi vet at han er en forretningsmann som blant annet er styreleder i et større saudiarabisk finansierings-og investeringsselskap, Arabian Capital, sier politisk rådgiver Tarjei Skirbekk i UD til NRK."


Källa, Nordlys 5 november 2010:"Leder i Alnor-senteret avslørte i et intervju etter gårsdagens dialogmøte i Kulturhuset til NRK Nordnytt at norske myndigheter har fått navnene til de saudiarabiske investorene på bordet.

Kommunen skal imidlertid ha blitt bedt om å hemmeligholde denne informasjonen. Det har kommunen også gjort. I løpet av hele debatten i går ble dette ikke nevnt av verken byutviklingssjef Eduardo da Silva (Ap) eller ordfører Arild Hausberg (Ap)."


Källa, Nordlys 5 november 2010:"Fredag står Utenriksdepartementet (UD) fast på denne holdningen, og sier klart at de ikke vil godta byggingen av en moské i Tromsø finansiert ved saudiske midler. Det kom fram etter at UD hadde sjekket bakgrunnen til den saudiarabiske forretningsmannen Hamad Al Gamas."


Källa, Nordlys 6 november 2010:"Flere kilder i det muslimske miljøet i Oslo hevder at imamer blir sendt fra Iran til Norge for å forkynne antisemittisme og hatpropaganda mot Vesten."

"Iran har også tette bånd til to andre moskeer i Oslo, en av disse er Tauheed med 677 medlemmer. Tauheed mottar rundt 250.000 kroner i statsstøtte i år.

Imamutdanning

Verken Politiets sikkerhetstjeneste (PST) eller Justisdepartementet ønsker å kommentere saken. Men reaksjonene på Stortinget lot ikke vente på seg etter at NRK sendte innslaget på Dagsrevyen lørdag kveld."


Källa, Nordlys 7 november 2010:
Nordlys har satt søkelyset på Islam i Tromsø. Her er hele artikkelserien:Inga kommentarer: