2008-04-05

Arabförbundsdagen i Riksdagen


För första gången någonsin arrangerar Sveriges riksdag Arabförbundsdagen tisdag 8 april 2008. Hit kommer de arabiska ambassadörerna. Medverkar gör även ordföranden i Sveriges Muslimska Råd, Helena Benaouda. Så här ser reklamen ut:


"Seminariet utgör en viktig del i Riksdagens arbete att stärka dialogen med den muslimska världen. Temat för seminariet är ”Dialog, demokrati och mänskliga rättigheter”.

Tid: Tisdagen den 8 april, kl. 13.00–ca 15.30Lokal: Förstakammarsalen, entré Riksplan öppnas kl. 11.30"

"Anmälan sker till ArabLeagueDay@riksdagen.se, senast måndagen den 7 april."

"Bakgrund
Arabförbundet är en samarbetsorganisation som består av 22 arabiska stater. Medlemskapet är grundat på kulturell enighet bl.a. i syfte att arbeta konfliktförebyggande och fredsfrämjande."


Källa, pressmeddelanden onsdag 2 april 2008 som inga media rapporterat om:



Mycket märkligt att detta konfliktförebyggande och fredsfrämjande leder till raka motsatsen i Arabvärlden! Skapa fred där istället innan ni kommer hit och försöker lära oss fred. Vi har redan haft fred i Sverige i flera hundra år. Ni har inget att lära oss. Bloggen rekommenderar de som har möjlighet att gå dit, protestera mot islamismen, ät av gratisbuffén som skattebetalarna står för, be Arabförbundet resa hem!
I
I
Som enda svenska tidning rapporterar Svenska Dagbladet onsdag 9 april 2008 om Arabförbundsdagen. Både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet fick tipset. DN sa att det inte var något de ville skriva om. Enbart SvD går att lita på. Här ett citat från dagens SvD:
I
I
"Det är när Egyptens ambassadör Samah Mohamed Sotouhi får ordet som det spårar ur på riktigt. Han har en hel lista med krav till de svenska parlamentarikerna. Han pratar om förolämpande publiceringar och vill att vi ska ”kriminalisera islamofobi”. Han frågar när vi ska ”modernisera” yttrandefrihetslagarna så att internet inte ska kunna underblåsa internationella kriser. Och han undrar varför vi, när vi högtidlighåller minnet av Förintelsen, inte uppmärksammar ”andra förintelser”. Han syftar förstås på palestinierna och påstår att Israels agerande ”liknar nazisternas förbrytelser”."
I
I
Källa, Svenska Dagbladets ledarsida onsdag 9 aril 2008:
I
I
Läs vad vanligt folk tycker på Flashback som var före media med att ta upp pressmeddelandet från Riksdagen:


Inga kommentarer: