2008-04-05

Låna imam på biblioteket


Imorgon klockan 12-16 kan du låna en imam på Malmö stadsbibliotek:

"Kom och låna en "Levande bok"!
Söndag 6 april kl 12 på Stadsbiblioteket, Entrén Låna en imam, en polis, en gothrockare och en döv person. För mer information kontakta: levandebok@malmo.se"


I Punkt.se fredag 4 april 2008 sidan 2 intervjuas ansvarige Linda Wilander på Malmö stadsbibliotek:
"Imamen har varit mycket efterfrågad, så vi kör en repris där."


Tidigare har Malmö stadsbibliotek använt sig av imamen Ali Ibrahim, när de haft evenemanget Levande bok. Han har en egen källamoské och arbetar som kultursekreterare på Rosengårdsskolan. Ali Ibrahim har bjudit in och samarbetat med den islamistiska Islamiska kulturföreningen i Malmö. Han har även till Sydsvenskan uttryckt stöd för den terrorstämplade organisationen al-Haramain som finansierar moskéer. Ali Ibrahim har öppnat för koranskolaRosengårdsskolan på söndagar.


I Ystad går det till så här när en skolelev lånar en muslim som Levande bok:

"Vid ett bord har sextonåriga Palle Hallberg slagit sig ner mitt emot Leonora Ismaili. Hon är 20 år och praktiserande muslim.

- Jag tog någon som man inte vet så mycket om. Och om man inte vet något så blir man osäker, förklarar Palle Hallberg sitt val av bok.

Hans frågor handlar om hur muslimer ser på omgivningen och om kvinnorna är förtryckta, inte får tycka och tänka som de vill och tvingas att bära slöja."

"- Det finns kvinnor som är förtryckta och tvingas till saker"

Källa, Ystads Allehanda 21 mars 2008:


Tanken med att låna en muslim eller en imam är att bli kvitt en fördom. Men ser muslimen Leonora Ismaili som är med i YAs artikel verkligen ut som en fri kvinna när hon är heltäckt i slöja? Och är det någon som ställer frågan till imamen Ali Ibrahim varför han låtit den extrema islamistiska Islamiska kulturföreningen föreläsa på Rosengårdsskolan? Islamiska kulturföreningen stoppade midsommarfirandet på Rosengård och har hotat vanliga muslimer vid en bokmässa på Rosengård. Varför låter inte Malmö stadsbibliotek malmöborna låna en imam med extrema åsikter från Islamiska kulturföreningen, så att de kan höra vad islamism handlar om? Kanske dags att gå till stadsbiblioteket imorgon och få en fördom om man frågar imamen om kontakterna med islamister?


Inga kommentarer: