2008-04-22

Kräv honorärkonsulns avgång !


Spiritus Mundi som står bakom malmöskolbarnens resa till Saudiarabien har nu uppdaterat med ännu en sponsor förutom tidigare SADAFCO:


"GAC stödjer Riyadh calling, Malmö are you with us?

Med våra rötter i Skandinavien och med 50 års närvaro i Golfregionen så har GAC haft en unik position att direkt uppleva och förstå vikten av ömsesidig förståelse och interkulturell medvetenhet mellan Mellanöstern och västvärlden.

Våra svenska grundare upplevde personligen regionens tradition av gästvänlighet när GAC gjorde Golfregionen till sitt hem för ett halvt sekel sedan. Det är särskilt viktigt för GAC Saudiarabien att stödja kulturutbytesprojektet Riyadh calling! Malmo are you with us?, eftersom dagens barn kommer att vara morgondagens ledare. De kommer att bana vägen för harmoniska framtida relationer.

Mr Alhawaj Abdulaziz General Manager, Shipping and Operations"


Källa, Spiritus Mundis nyheter om projektet:


GAC står för Gulf Agency Company. Managing director för GAC i Bahrain är Peter Grönberg. Han är även Sveriges honorärkonsul i Bahrain, godkänd av UD. Grönberg sitter även i Spiritus Mundis styrelse. Där är Henrik Melius ordförande och tjänar pengarna på projektet. Henrik Melius är även skriven på honorärkonsuladressen i Bahrain. Den går till GACs kontor i Bahrain.


Honorärkonsul Peter Grönberg har tidigare meddelat att GAC Bahrain inte tänker sponsra saudiresan. Grönberg berättade då att Melius frågat honom. GACs svenska kontor har också dementerat sponsring. Nu har alltså Melius ändå utnyttjat sin kontaktman, styrelsemedlem och sambo samt Sveriges honorärkonsul Peter Grönberg för att få GAC Saudiarabien att sponsra projektet. Grönberg och GAC har tidigare år kört samma race med sponsring av skumma projekt hos Spiritus Mundi.


Nu är det dags att någon sätter stopp för dessa korrumperade turer. Kräv honorärkonsul Peter Grönbergs avgång!

Inga kommentarer: