2008-04-20

Malmö friskolas elever misshandlas


Malmö friskola är en muslimsk friskola med arabisk språkprofil. Personalen berättar att barnen på skolan inte kan prata med varandra. Personalen säger att barnen slår varandra när de ska kommunicera. Personalen säger att det beror på att 99 % av eleverna blir misshandlade i sina hem av föräldrarna. Av den anledningen vet eleverna inte hur det är att lösa konflikter utan våld.


Skoldelen med årskurserna 1-6 har mycket svårt att få elever. Därför ökar Malmö friskola nu sin andel med fler förskoleelever för att ekonomin ska gå ihop. Nyligen tog förskoledelen emot ett tvillingpar från Ryssland som endast varit i Sverige i två veckor. Tvillingarna kan enligt personalen inte ett ord svenska och inte heller arabiska som är skolans profil. Motivet är enbart ekonomiskt. Lärarna på skolan har lägre löner än lärare på kommunala skolor. När lärarna klagar på lönen så får de reda på att det står dem fritt att söka nytt jobb någon annanstans.


Malmö friskola har en svensk kvinna som rektor. Ägaren till Malmö friskola är dock en arabisk man som besöker skolan då och då. Skolan drivs som ett aktiebolag.


Uppenbart tar inte Malmö friskolas personal sitt juridiska ansvar och anmäler de föräldrar som de har skyldighet att anmäla för att de misshandlar sina barn. Sådan anmälning är skolpersonal ålagda att göra.


Hemsida för Malmö friskola:


Malmö friskolas verksamhetsidé:

"Genom Malmö friskola vill vi underlätta integrationen i det svenska samhället för elever med arabiskt ursprung boende i eller i närheten av Malmö kommun."


Personalfoto från Malmö friskola med upp till hälften arabisk/muslimsk personal:

Inga kommentarer: