2008-04-23

Folkhögskolor vill tjäna pengar på imamutbildning


Nu har folkhögskolor som helt betalas med skattemedel från staten, kommit på att de kan utöka sin verksamhet och försörja sig på att utbilda imamer:


"Förslaget kommer från Sjöviks folkhögskola och dess filial Kista folkhögskola, som har en muslimsk inriktning. Utbildningsdepartementet ser just nu över frågan."

"I korthet går förslaget ut på att folkhögskolorna får i uppdrag av Folkbildningsrådet att skapa en svensk imamutbildning."
"Kista folkhögskola drivs av den muslimska föreningen Kanava i samarbete med Sjöviks folkhögskola."


Källa, Dagens Nyheter tisdag 22 april 2008:

Folkhögskolor har inga klara kursplaner och betyg. Samtliga personer blir i stort sett godkända. Folkhögskolor består av vänsterfolk som inte bryr sig om kunskapskrav. Det gäller istället att inpränta en attityd. Påfallande ofta är studietempot väldigt lågt. Det är en skyddad verkstad. De finns bara till för sig själva och studerande som ser sin chans till slappa studier. Det är uppenbart att de folkhögskolor som nu vill starta imamutbildning ser en ny mjölkko med statliga pengar. Det här kommer att innebära ännu en allians mellan vänstern och islam. I exemplet ovan är det ännu värre när en muslimsk förenings folkhögskola själva ska utbilda imamer.


Om nu tvunget skattebetalarna måste stå för kostnaderna att imamer ska avhålla sig från våldspredikan, och lära sig om det svenska samhället, så kommer här ett bättre förslag. Låt polisen utbilda imamerna. Där finns ingen vänstervridning och polisen kommer inte att dalta med imamerna. Eftersom imamerna tydligen behöver kunskaper i svenska lagar, så ska väl inte flummiga folkhögskolelärare och folkhögskolor som röker brass ombesörja studierna. Det ska farbror blå göra!


Se nedan bilden från Kista folkhögskola! Ser den ut att veta mycket om svenska samhället när den bara har muslimska deltagare?
http://www.kistafolkhogskola.se/

Inga kommentarer: