2008-04-13

Ingen kamratskap utan imam och Koran


Tjärnaängsskolan i Borlänge måste sätta en muslimsk imam och en kristen präst bredvid varandra för att skolbaren ska förstå att islam och kristendomen kan fungera tillsammans. Logiskt innebär detta att lärarna tidigare erfarit att eleverna inte anser att muslimser och kristna kan leva i fred tillsammans. Annars hade temadagen inte behövts. Vem har lärt dem den inställningen? Är det föräldrarna som lärt barnen att muslimer och kristna inte kan leva tillsammans eller skolbarnen som gjort sådana erfarenheter själva?


Det är ett så fasligt tjat i artikeln om att imamen och prästen är kompisar, så man undrar varför det finns så mycket hat mot icke-muslimer i islam? Varför inte låta imamen och prästen resa runt och omvända islamister istället för att vända sig till oskyldiga skolbarn?



"Kompisar, trots olika religioner. Ibrahim Hamad är imam i islamska församlingen och Anders Litborn präst i svenska kyrkan .
- Visst finns det skillnader, men de viktigaste sakerna är precis lika, säger Anders Litborn."


"En präst som är kristen och en imam som är muslim.
- Vi är kompisar, förklarar de för barnen på Tjärnaängsskolan."


"I ett annat klassrum står Anders Litborn, präst i svenska kyrkan, och Ibrahim Hamad, imam i islamska församlingen.
- Vi är kompisar. Ibland jobbar vi ihop, säger Anders Litborn. Ur Bibeln väljer han de rader han tycker är viktigast, den gyllene regeln. - Allt vad ni vill att andra ska göra mot er ska ni också göra mot dem. Samma ord står också i Koranen, muslimernas heliga skrift, berättar Ibrahim Hamad.
Även levnadsreglerna i de tio budorden är likadana.
- Både i Koranen och i Bibeln står det att man inte får avbilda Gud. Men muslimer är mer noga med det, säger Anders Litborn."


Källa, Dalademokraten lördag 12 april 2008:


Tjärnaängsskolan har sextio procent av barnen invandrarbakgrund. Skolan tar emot många flyktingbarn. Många har muslimsk bakgrund. Enligt DD har detta orsakat problem:

Inga kommentarer: