2008-04-23

UD vägrar undersöka faror vid saudiskolresan



UDs tjänsteman Mats Nyström är ansvarig för Bahrain. Han samarbetar med den ansvarige på UD för Saudiarabien. Idag har regeringskansliets Mats Nyström sagt att UD inväntat samtal från Malmö högskolas islamolog Jonas Otterbeck, men inte fått något. Det gäller Otterbecks kunskaper från styrelsen i Spiritus Mundi. När skolbarnen besöker Saudiarabien ska enligt Otterbeck detta utnyttjas av liberala infiltratörer i Saudiarabiens utbildningsministerium. UDs Mats Nyström vill inte svara på om han själv eller hans kollega nu tänker ta kontakt med Otterbeck för att förvissa sig om att malmöskolbarnen inte utsätts för fara. Nyström vill heller inte svara på om han har skyldighet att med uppgifterna agera i ärendet.


Nyström vägrar redovisa hur han undersökt honorärkonsul Peter Grönbergs inblandning i Spiritus Mundi och fejkade adresser i Bahrain där honorärkonsulatadressen utnyttjas av Spiritus Mundis ordförande Henrik Melius. Peter Grönberg arbetar på Gulf Agency Company GAC som sponsrar projektet. Grönberg sitter i styrelsen för Spiritus Mundi. Det vägrar Nyström undersöka. Nyström säger att Peter Grönberg hjälper regeringen mycket. Därför har han fullt förtroende för Grönberg. Det är alltså helt okej att en fejkad adress i honorärkonsulns företag används av Spiritus Mundi, så länge honorärkonsul Grönberg gör gentjänster till regeringskansliet.


Men idag har Mats Nyström från UD i regeringskansliet gjort en hel del besök på bloggen Muslimska friskolan, vilket visas av nedanstående träffar på Sitemeter. Agera nu Mats Nyström! Tänk på malmöskolbarnens säkerhet och agera inte som en tafatt tjänsteman. Om det händer skolbarnen något, så har du haft kännedom om farorna utan att ha agerat. Nyström försöker i stället fiska efter vem som har intresse i att allt inte verkar stå rätt till.

Domain Name: tdcsong.se ? (Sweden)
IP Address: 62.95.69.# (Regeringskansliet)
ISP: TDC Song AB
Location: Stockholm
Time of Visit: Apr 23 2008 3:21:11 pm
Last Page View: Apr 23 2008 3:55:57 pm
Visit Length: 34 minutes 46 seconds
Page Views: 12


Time Zone: UTC+1:00
Visitor's Time: Apr 23 2008 3:21:11 pm


Dags en gång till för Mats Nyström att läsa bloggen:
Domain Name: tdcsong.se ? (Sweden)
IP Address: 62.95.69.# (Regeringskansliet)
ISP: TDC Song AB
Time of Visit: Apr 23 2008 3:42:58 pm

Visit Exit Page:


Mats Nyström avslutar sin arbetsdag med att en tredje gång oroligt spana in bloggen:
Domain Name: tdcsong.se ? (Sweden)
IP Address: 62.95.69.# (Regeringskansliet)
ISP: TDC Song AB
Time of Visit: Apr 23 2008 6:02:50 pm

Visit Entry Page:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/03/ud-och-skatteverket-undersker-spiritus.html



Inga kommentarer: