2008-04-04

Malmöskolbarn oförsäkrade i Saudiarabien


En malmöbo har anmält skolresan till Saudiarabien till Skolverket. Därför får nu utbildningschefen i Limhamn, Mats Bååth stå till svars. Det avslöjar Sydsvenskan idag. Det visar sig nämligen att skolförsäkringen inte gäller för barnen. Utbildningschefen skyller ifrån sig att det är Spiritus Mundi som arrangerar resorna. Men vad skulle då Mats Bååth få ledigt en vecka från sitt arbete för att resa med på planeringsresan för? Och därtill få traktamente, om inte Malmö stad är involverat? Anmälaren undrar om barnen är säkra i ett Saudiarabien som UD avråder resor till, samt om det är lagligt att föreningar och företag som Spriritus Mundi och det saudiska mejeriföretaget SADAFCO finansierar sådana skolresor?

Källa, Sydsvenskan fredag 4 april 2008:


"Behöver Du mer information angående ärendenas innehåll, går det bra att kontakta någon av Skolverkets registratorer, Katri Männistö tel 08 - 52 73 32 50 eller Pia Lindblad tel 08 - 52 73 33 93."

Passa på att gratis via fax eller brev beställa anmälan mot Malmö stad om Saudiarabien från Skolverkets registrator! Där kan du läsa hela anmälan själv och svaret från Mats Bååth.


Så här skriver professorn i pedagogik i dagens Svenska Dagbladet om Saudiarabien:

"Det är ingen slump att vi finner några av de mest auktoritära staterna bland jordens mest oljerika länder; se bara på Saudiarabien. I de oljerika länderna har regimerna kunnat skydda sig från yttre sanktioner och påtryckningar genom att omvärlden varit så beroende av olja."

Källa, Svenska Dagbladet fredag 4 april 2008:


I recensionen av förortsboken om Tensta står följande avskräckande om Saudiarabien:

"Så till den grad inställd på att ha ett öppet sinne är författaren, att när han samtalar med en konverterad fundamentalistisk muslim utbildad i Saudiarabien som är antidemokrat och vill ha sharialagar i Sverige, förleds han av predikantens milda framtoning och tal om moral och finner att det inte låter så tokigt ändå."

Källa, Svenska Dagbladet fredag 4 april 2008:


Inga kommentarer: