2010-12-30

Här gick häktade terroristen i moskén

Imamen Kamel Moufid intervjuas i Järfälla moské.
Den islamiska föreningen har sin moské i ett bostadshus i Järfälla.
Shiamuslimska Imam-Ali moskén i Jakobsberg på Datavägen 2b i Järfälla, som tar emot elever från den muslimska friskolan Al Mustafaskolan och den sunnimuslimske terroristen:


"Före lunchtid på onsdagen grep polisen en 37-årig svensk medborgare i hans lägenhet i Järfälla utanför Stockholm. "Polisen drog pistol men till slut öppnade mannen", säger en granne till DN.se."

"Den nu terrormisstänkte 37-åringen har tidigare gripits och suttit fängslad i Quetta i Pakistan hösten 2009."

"På sin Facebooksida har mannen en så kallade profilbild föreställande en krigare med sköld och blodigt svärd. Bakom sig har krigaren en svart flagga med arabisk text och en gyllengul, rund symbol. Flaggan har stora likheter med den som används av terrornätverket al-Qaida."

"En annan av mannens vänner, som också han bor i Järfälla, säger till DN.se att han lärde känna 37-åringen i den shiamuslimska Imam-Ali moskén i Jakobsberg"

Källa, Dagens Nyheter onsdag 29 december 2010:


"Den gripne som bor i Järfälla utanför Stockholm har under senare år blivit allt mera religiös och praktiserande muslim.

Imamen, den religiöse ledaren, i moskén i Jakobsberg berättar:

- Jag träffade honom när han studerade svenska här i Järfälla. Han började komma till moskén och delta i bönestunderna. Han var snäll, trevlig och intresserad av att veta om hur man praktiserar islam.

För fem månader sedan slutade han att komma till moskén.

- Han var en trevlig och skötsam person, men min kontakt med honom upphörde när han började få problem inom familjen, säger imamen.

- Han använde Internet mycket. Jag försöker att få folk att inte hämta information om islam från Internet. Där kan folk lätt bli vilseledda, säger imamen."

Källa, Expressen torsdag 30 december 2010:


Läs mer om Imam-Ali moskén i Jakobsberg:
Häktade tunisiern Sahbi Ben Mohamed Zalouti greps av SÄPO i Järfälla:


Sahbi Ben Mohamed Zaloutis kompanjon har kopplingar till Sveriges Muslimska Råd:

"Munir Awad har tidigare varit misstänkt för terrorism. Han greps 2009 den 20 augusti Pakistan tillsammans med den förre Guantanamofången Mehdi Ghezali.

I sällskapet, där samtliga saknade giltiga resehandlingar, fanns nio andra personer som ursprungligen inte kom från Pakistan, samt Safia Benaouda, 19, mamma till Awads tvååriga son.

Safia Benaouda är dotter till Helena Benaouda, ordförande i Sveriges muslimska råd."

Källa, Svenska Dagbladet torsdag 30 december 2010:


Läs hur arabiska muslimer planerade terrordådet mot Jyllandsposten i Köpenhamn:


Inga kommentarer: