2013-03-07

Första mötet mellan Islamic Center och Lars Vilks


"Vd:n för Islamic Center Bejzat Becirov har bjudit in konstnären Lars Vilks till moskén i Malmö. Det hände sedan det blivit känt att Vilks rondellhundar ska ställas ut på ett galleri i Malmö i sommar. När besöket i moskén blir av är inte klart - men redan på måndag 11 mars möts de i Skåne Direkts studio."

Källa, Sveriges Radio P4 Malmöhus torsdag 7 mars 2013:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5466010


Sveriges Radio Malmöhus har en kommentar till bloggen Muslimska Friskolan. SR säger att de frågade Becirov för några dagar sedan om Vilks. Becirov sa då till SR att han bjudit in Vilks till moskén. SR frågade då Becirov om när. Becirov svarade att han inte vet när, utan att bollen nu ligger hos Vilks. SR säger till bloggen Muslimska Friskolan, att de i sändningen 11 mars 2013 ska pressa Becirov om när Vilks är välkommen, så att det blir ett klart besked.

Det torde innebära att om bara Vilks föreslår ett datum själv för Becirov, så kommer moskén att bjuda in honom.

Om Becirov ändrat sig igen efter Skånska Dagbladets uppgifter 26 februari 2013 att Islamic Center inte kommer att skicka någon inbjudan är därför oklart:

http://www.skanskan.se/article/20130226/MALMO/702269891/1004/-/vilks-bjuds-in---om-han-angrar-sig

Om Vilks endast fortsätter att säga, ja tack jag kommer gärna till moskén, och Becirov endast fortsätter att säga att Vilks är välkommen, så händer ingenting. Om någon av de två verkligen är intresserad av ett möte på Islamic Center, så får den kontakta den andre och föreslå en tid.

Inga kommentarer: