2008-11-03

Halal-tv har lik i garderoben



Sydsvenskan länkar sig idag till alla de tidningar som kritiserar Halal-tv. Sydsvenskan ställer frågan om inte en av programledarna har lik i garderoben:



"Det första programmet har ännu inte sänts, men redan sjuder bloggosfär och debattsidor av upprörda känslor. I åtta avsnitt ska tre unga muslimska kvinnor granska Sverige och svenskheten från islamisk vinkel. Men en av dem har ett lik i garderoben. Eller?"


"”Halal-tv” är inspirerat av holländska ”Halal Girls”.


När programmet var aktuellt i Holland blev det ett väldigt hallå, berättar Gunnar Hofverberg, projektledare för ”Halal-tv”.


– Det var allt från att de här människorna inte hör hemma i rutan till att de företräder en religion som är terroristisk.
Protesterna mot ”Halal-tv” har framför allt riktat sig mot Cherin Awad och ett uttalande hon gjorde i SVT-programmet ”Existens” för fem år sedan. Enligt indignerade insändare och debattinlägg ska hon ha propagerat för stening av otrogna kvinnor."


"Gunnar Hofverberg är beredd på att ”Halal-tv” kan komma att uppfattas som provokativt av såväl muslimer som svensksvenskar."


Läs hela artikeln i Sydsvenskan måndag 3 november 2008:



Kritiker av förebilden Halal Girls frågas ut av de tre muslimska programledarna:


Hemsidan för De Meiden van Halal (Halal Girls) som SVT plagierat. Bild på de tre ovan:



Bloggar och media om Cherin Awads åsikter om stening:


Bloggposter om Cherin Awad som ska leda Halal-tv:


Inga kommentarer: