2009-07-31

Akademiska Lund vill inte ha muslimska studenter



Idag fredag 31 juli 2009 avslöjade SVTs Sydnytt att Lund inte vill husera manliga muslimska studenter. Sveriges största universitet med de mest bildade människorna i landet vill inte se muslimer i sina hem. De vill inte ta emot personer från Mellanöstern som studerar helt gratis på skattebetalarnas bekostnad. Om universitetsfolk inte ens vill se studiemotiverade muslimer i sina hem och där de bor, vem vill då ha de studieomotiverade?


Storstadbor som blir rånade?

Glesbygdsbor som får sina byar förstörda?

Brandmän som får sten kastade på sig?

Ordningspoliser som får glassplitter?

Judar och kristna som blir trakasserade?
Kvinnor som blir våldtagna?

Passpoliser som blir lurade?

Migrationsverket som 95 % ljuger för?

Näringsidkare som blir rånade?



Nej, bara en enda grupp finns kvar. Politiker som förljuget jublar åt deras närvaro.

Eftersom Lunds universitets rektor i TV häromdagen visade upp sin bäddsoffa där han som undantaget är beredd att hyra ut till studenter, kan han väl föregå med gott exempel:

Antingen hyr universitetsrektor Per Eriksson ut sin bäddsoffa åt manliga muslimer, eller så kan svenska folket anta att de samlade vise i Lund säger stopp för muslimer nära inpå oss. Inte på grund av fördomar, utan på grund av den största kunskap och bildning landet kan uppbringa:



"Få politiker vill hjälpa bostadslösa studenter

- muslimska studenter har allra svårast att hitta rum

Publicerad 31 juli 2009 - 15:42
Uppdaterad 31 juli 2009 - 16:00


Utländska manliga studenter har mycket svårt att hitta bostad i Lund, i synnerhet om de är muslimer. Lundaborna vill helst hyra ut rum till svenska, tyska eller kinesiska flickor.
Mest ovilliga att hyra ut till studenter tycks Lunds höga politiker och tjänstemän vara. Av 140 tillfrågade ville bara två hyra ut.

Minst 1000 studenter söker bostad höst i Lund, samtidigt som det finns ytterst få lediga studentrum. Många tvingas leta efter privata rum, men den marknaden är nästan stängd för en del utländska studenter.
- De grupper som är mest impopulära är muslimer, säger Elisabeth Gehrke, vice ordförande i Lunds studentkårer. Människor har förutfattade meningar om studenter från vissa kulturer.
Sebastian Bay som är studentbostadsförmedlare på BoPoolen vid Lunds universitet håller med.

- Vi möter de här synpunkterna varje dag. Framförallt är det studenter från Afrika och Mellanöstern som har svårt att få rum."



Källa, Sveriges Televisions Sydnytt fredag 31 juli 2009:


Se TV-inslaget där flera vid Lunds universitet bekräftar för Sydnytt att muslimer inte är önskvärda i det akademiska Lund eftersom man inte litar på dem:


Inga kommentarer: