2009-08-01

Islamic Center varnar för moské i Landskrona"Det är oklart vem det är som är intresserad av att bygga moské på Jan Hansvedens fastigheter på Drottninggatan. Varken Islamic Center i Malmö eller byggnadsnämnden känner till att det funnits ett intresse för ett moskébygge."


"Bejzat Bekirov, vd för Islamic Center i Malmö, har inte heller hört talas om att det skulle finnas någon särskild efterfrågan på en moské i Landskrona. Däremot tror han att ett bygge skulle fortsätta att snabba på integrationen i Landskrona, under förutsättning att moskén är öppen för alla.


— Det har pratats och spekulerats här på Islamic Center om vem eller vilka som kan tänkas vara intresserade av att bygga en moské i Landskrona, men vi har ingen aning om vem det kan vara. Om det rör det sig om en utländsk intressent, ska man vara vaksam och medveten om vad motparten kräver i samband med exempelvis bidrag till bygge. Man kan inte gå in i vilken famn som helst. Jag tror mer på en svensk modell, som följer landets regler, säger han."Källa, Helsingborgs Dagblad fredag 31 juli 2009:


Inga kommentarer: