2012-03-15

Han polisanmälde mångårig kriminalitet vid Islamic CenterAv okänd anledning utelämnar två tidningar att den fleråriga kriminaliteten sker utanför Islamic Centers stora moské med omfattande illegal försäljning till muslimska moskébesökare:


"MALMÖ. I flera år har miljöförvaltningen försökt komma åt en storskalig och – troligen – olaglig grönsaksförsäljning. Nu tror tjänstemännen man samlat på sig så mycket bevis att det går att göra en polisanmälan som kanske kan leda till åtal. .

– Vi bedömer att det här är ett livsmedelsföretag och att försäljningen bedrivs med viss kontinuitet. Vi har flera anmälningar och vi har själva också sett verksamheten.

Det säger Pierre Peiper, livsmedelsinspektör på miljöförvaltningen, efter att ha rådgjort med förvaltningens jurist."

"Och det har den person som verkar svara för den omfattande grönsaksförsäljningen från en parkerad lastbil inte gjort, trots att han redan i mitten av oktober 2009 fick en blankett att fylla i. Då fick miljöförvaltningen in en första anmälan om försäljning från en lastbil som stod parkerad på Västra Skrävlinge kyrkoväg. Pierre Peiper kunde två dagar senare konstatera att anmälan stämde, det såldes vindruvor, tomater och paprikor från en parkerad kylbil."

"Någon blankett dök aldrig upp. Därefter miljöförvaltningen till och från fått in nya anmälningar om försäljning. I Pierre Peipers pappershög finns noteringar både om inspektioner där lastbilen funnits på plats och där den inte gjort det. Även polisen har kontrollerat lastbilen.""– Det är ett företag och det är kontinuerligt. Vi kan inte göra annat än skriva åtalsanmälan, säger livsmedelsinspektör Pierre PeiperMiljöförvaltningen.

Flera gånger har inspektörerna varit ute och uppmanat försäljarna att packa ihop sina paprikor eftersom de saknar registrering. Varje gång har de kommit tillbaka – senast i fredags, efter vad Pierre Peiper hört.

– Det har varit lastbilar på 19 ton med tomater, paprikor och vindruvor."

Källa, City Skåne i Malmö sidan 4 den 18:e oktober 2011: http://np.netpublicator.com/np/n96669581/CityM111018.pdf

Inga kommentarer: