2012-03-09

Polisen äter kebab där Reepalu avråderPoliser i Malmö är numera fler då projektet Alfred med förstärkning från andra län ska stävja mordvågen. Kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu varnade i media invånarna från att nyttja näringsidkare som tar oskäligt låga priser eftersom det sannolikt ligger svart arbetskraft bakom.

Men nu ser man att de extrainsatta poliserna vallfärdar till Malmös billiga kebabställen som har jubelpriser långt under polisernas hemorter. Stor kebab för 25 kronor går åt som smör i solen och stora kassar bärs ut till radiobilarna. På Arlanda mellan Stockholm och Uppsala kostar en kebab 79 kronor och i Västerviks hamn går en kebab på cirka 55 kronor. Och dessa kebaber är betydligt mindre än Malmös.

Vilka åtgärder tänker Reepalu vidta för att förhindra extrainsatta poliser från att handla kebab där svart arbetskraft används i Malmö? De blir en del av den svarta ekonomin de är satta att bekämpa. Hur ska Reepalu tvinga poliserna äta dillstuvad potatis för 70 kronor som dagens rätt i Folkets hus restaurang så att vi kan vara säkra på att de inte göder den svarta ekonomin?

Inga kommentarer: