2012-03-02

Sydsvenskan nomineras till guldspade för kriminella muslimska affärerSydsvenskan har nu nominerats till guldspaden för sina "avslöjanden" om de muslimska livsmedelskedjorna som haft svarta affärer och svartarbetare. Det gäller Abdos, Özen Allfrukt och Falafel No1.

Men redan 2005 försökte bloggen Muslimska Friskolan förmå Sydsvenskan att skriva om just detta. Bloggen Muslimska Friskolan avslöjade för Sydsvenskan exakta timlöner och arbetstider för papperslösa på Abdos, hur affären lurade fackförbund , Skatteverket samt polis och försåg Sydsvenskan med ett papperslöst vittne inifrån Abdos. Sydsvenskan vägrade skriva om saken. Antagligen för att tidningen inte ville stöta sig med stadens muslimska befolkning.

2011 skriver Sydsvenskan precis samma saker om Abdos. De har alltså inte grävt fram detta själva.

Resten om det Svarta Malmö som klippning för 50 kronor är känt av allmänheten sedan 10 år tillbaka. Men Sydsvenskan har inte orkat skriva om det. Inte heller detta någon grävande journalistik.

Sydsvenskan är inte värd en guldspade för sin artikelserie om "Svarta Malmö".


Det är heller inte första gången Sydsvenskan nominerat sig till guldspaden för sådant de inte grävt fram själva utan fått från bloggar. 2006 låtsades Sydsvenskan själva vara värda en guldspade, men föll på egna lögner:När bloggen Muslimska Friskolan försöker berätta för guldspadens jury om hur Sydsvenskan tidigare vägrat publicera uppgifterna om Abdos, är guldspadejurymedlemmen totalt ointresserad och kastar på luren.Därför bör synpunkter som kan stoppa Sydsvenskans oförtjänade eventuella seger mejlas till juryn för guldspaden här:Artikel där Sydsvenskan falskt bröstar sig för sin nominering till guldspaden fredag 2 mars 2012:Fler aktuella artiklar om guldspaden:

Inga kommentarer: