2013-02-16

Bloggens tips om Dan Park i tidningen


Fredag 15 februari tipsade bloggen Muslimska Friskolan tidningen Arbetarbladet i Gävle. Eftersom skadan redan var skedd och polisen kallat Dan Park till förhör 27 februari 2013, var det lika bra att låta yttrandefrihetskämpen Dan Park få tala ut. Det tyckte Arbetarbladet var en bra idé och har idag lördag 16 februari 2013 en intervju med den berömde Dan Park som försvarar Sverigedemokraternas rätt att yttra sig om SSU och Anders Behring Breivik. Diskussionen drogs igång av SSU:s förbundssekreterare Ellinor Eriksson, som polisanmält Dan Park. Det kommer knappast att leda till rättegång. Men om olyckan är framme får vi heja på Dan Park så att han frias och får sprida sin förklaring om karriäristen Ellinor Eriksson:


"SSU:s förbundssekreterare Ellinor Eriksson polisanmälde bilderna på hennes ansikte som en måltavla.

Nu träder gatukonstnären Dan Park fram och erkänner att det är han som ligger bakom.

– Lite bilder och retorik ska politiker kunna ta, säger han."

"Dan Park från Malmö kallar sig gatukonstnär och erkänner utan omsvep att det är han som spridit bilderna.

– Det var SSU som började. Jag läste att de kastat pil mot Sverigedemokraternas och Moderaternas partisymboler. Sen när en SD-politiker i Ängelholm (Patrik Ohlsson) skrev att Breivik nog gärna hade kastat pil mot SSU:s partisymbol gick de ut och sa att de kände sig hotade. Då tände medierna till. Jag tänkte att jag ville ge tillbaka med samma mynt, säger han."

Källa, Arbetarbladet lördag 16 februari 2013:
http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.5590142-han-tar-ansvar-for-maltavlebilderna


Realisten har idag gjort en egen intervju med Dan Park:

"  – SSU borde ju palla av att få tillbaka med samma mynt, men de kanske vill att vänstern ska ha ensamrätt på hatretorik. Det är så typiskt att PK-media först reagerade när Patrik Ohlsson från SD jämförde SSU med Breivik, jag menar hur många gånger har inte SD fått Breivik kastad i ansiktet. SSU måste ha lite att göra när de orkar bry sig om en pilaffisch jag satte upp i Ängelholm för åtta månader sedan, säger Dan Park till Realisten.se."

Källa, Realisten lördag 16 februari 2013:
https://www.realisten.se/2013/02/16/dan-park-anmald-for-ssu-affisch/


Läs om bakgrunden på Dan Parks blogg Lidlday i februari 2013:

http://lidlday.blogspot.se/2013/02/ssu-gillar-inte-pilkasstning-nar-de.html

http://lidlday.blogspot.se/2013/02/var-pa-polisstationen-for-att-forhoras.html

Inga kommentarer: