2013-02-19

Muslimska Jasminskolan hotas av nedläggning

Norrköpings Tidning hänvisar idag i sin faktagranskning till uppgifter från bloggen Muslimska Friskolan:

 

"Jasminskolan hotas av nedläggning

Norrköping
 
Av alla hundratals verksamheter som Skolinspektionen besökt i sydöstra Sverige, är kritiken mot Jasminskolan den i särklass allvarligaste. Inom kort avgörs skolans framtid."
 
"Skolan har en inriktning mot islam och miljö, och har särskilt kommit att locka elever med somaliskt ursprung. I våras fick Skolinspektionen kännedom om missförhållanden på skolan. Om elever som inte fick tillräckligt stöd, och om en rektor utan pedagogisk insikt."
 
" - Vi har 90 punkter som vi kan bedöma, och det var inte många som de inte hade kritik på. En vanlig skola kan vara allt mellan 5 till 15 punkter, säger hon."
 
"2010, augusti: Jasminskolan öppnas i lokaler på Gamla lasarettet. Viss debatt uppstod efter invigningen eftersom männen och kvinnorna hänvisades till olika matsalar. En av huvudmännen, Omar Nur, erkänner senare att de gjort ett misstag (enligt bloggen Muslimska friskolan, den 13 sept 2010)."
 
"2012, september: En ny rektor är anställd, men hon vill inte uppge sitt namn för NT. Inte heller kommunens tjänstemän vet vad hon heter. I en jobbannons på nätet hittar de till sist namnet, Tazim Manjothi."
 
Källa, Norrköpings Tidning tisdag 19 februari 2013 med webb-TV:
 
 
Bloggposten hos Muslimska Friskolan från 13 september 2010 som Norrköpings Tidning hänvisar till i sina faktauppgifter:
 

SVT Östnytt säger idag tisdag 19 februari 2013 i en kommentar till bloggen Muslimska Friskolan, att de arbetar på ett TV-inslag. Men ingen ansvarig från Jasminskolan vill ställa upp på en intervju för Östnytt. Då riskerar det att inte bli något inslag.

 

Inga kommentarer: