2008-04-30

Drar in tillstånd för muslimsk förskola



Utbildningsförvaltningen i Stockholm beslutade i måndags att dra in tillståndet för den muslimska förskolan Amaana i Husby:


"Den fristående förskolan Amaana i Husby förlorar sitt tillstånd."

"Efter att utbildningsförvaltningen gjort en oanmäld inspektion på förskolan uppdagades svåra missförhållanden. Bland annat hade förskolan struntat i att betala skatt, inga utbildade pedagoger fanns och lokalen var direkt farlig för små barn.

På måndagen avslutades också rättegången om förskolan Bismilahi i Rinkeby och Tensta, där åklagaren krävde fem års fängelse för den huvudåtalade, som är misstänkt för ekonomisk brottslighet.

Nu kräver oppositionen hårdare kontroller av de fristående förskolorna.

– De måste ske oftare och vidgas till att även innefatta ekonomin, säger Roger Mogert, s."


Källor, Stockholm City och SVT ABC måndag 28 april 2008:




Tidigare förslag 22 april om att stänga Amaana muslimska förskola för somaliska barn:


Somaliskt barnbidrag till terrorister



Den etiopiske ambassadören varnar för socialbidrag till somaliska familjer i Sverige. Enligt ambassadören finansierar de terrorism hos islamister i Somalia. Det har visat sig också i kopplingarna mellan Rinkebys muslimska förskolor Bismilahi och terrororganisationen al-Shabaab:


"Etiopiens ambassadör Dina Mufti kräver att Sverige tar krafttag för att stoppa terroriströrelsen i Somalia, som enligt honom finansieras från somalier i Sverige.

– Somalierna i Sverige får inkomster från statens skattepengar i form av socialbidrag och barnbidrag. Vi misstänker starkt att att de pengarna kommer terrorgrupper till del, säger Mufti.

Han anger att svenska och norska regeringen har vidtagit en del åtgärder, och satt folk i fängelse i Sverige. Svenska regeringen har enligt Mufti förbjudit en del företeelser rörande de många somalierna i Sverige som exempelvis bor i förorten Rinkeby utanför Stockholm.

– Vi tror att det finns kopplingar mellan somalier i Sverige och Al Shaabab-rörelsen, säger Mufti."


Källa, Realtid onsdag 30 april 2008:


Ännu mer om somalisk terroristfinansiering. Tipstack till Galenzo:


Misshandel på Rosengårdsskolan


En kvinna har dömts för misshandel på Rosengårdsskolan. Sydsvenskan skriver ut att det skett på Rosengårdsskolan. Skånska Dagbladet vågar av någon anledning inte berätta att det skett på Rosengårdsskolan, utan skriver bara en skola på Rosengård. Varför inte berätta sanningen? Läs om hur illa de otrevliga eleverna på Rosengårdsskolan betett sig. Man ställer sig frågan vid hur låg ålder som skolbarn på Rosengård lär sig kasta föremål på människor?


"En 55-årig kvinna dömdes i dag vid Malmö tingsrätt att betala 2 500 kronor i böter efter att ha misshandlat en åttaårig flicka på Rosengårdsskolan i Malmö."

"55-åringen, som nekar till misshandeln, säger att hon tidigare blivit trakasserad av elever på skolan när hon har passerat området. Bland annat ska de några av dem har kastat tomburkar på henne, trots att hon bett dem sluta."


Källa, Sydsvenskan tisdag 29 april 2009:



"Slog örfilar Kvinnan ska sedan ha slagit till barnen med handen. Det rörde sig om örfilar. Och enligt vittnen träffades två barn av slagen. En lärare ingrep sedan. Den anställde på skolan hade hört rykten om att barnen brukade retas med kvinnan.

Det blev stor uppståndelse på skolan och polis tillkallades. Enligt polisen var det många på skolan som lämnade samstämmiga uppgifter om det som hänt."


Källa, Skånska Dagbladet tisdag 29 april 2008:


Ögårdsskolan historisk på Wikipedia



Apropå majbål. Internets digitala uppslagsverk Wikipedia gör en folkbildande insats. Där har någon lagt ut information om hur stenkastning för första gången i Sverige förekom mot brandmän. Det var när den muslimska friskolan Ögårdsskolan vid Islamic Center brann ner:


"Branden

Natten till den 27 april 2003 utbröt en brand i Islamic Centers moské vid Jägersro i Malmö. Vid släckningsarbetet blev brandkåren attackerad av stenkastning, detta var enligt P1 morgon 2008 02 14 första gången i Sverige som brandmän blev attackerade på detta sätt. Efter sex månaders mordbrandsutredning och omfattande uppröjningsarbete kunde moskén i Malmö åter öppna på fredagen 24 oktober."


Källa, Svenska Wikipedia om Islamic Center:


Kanske borde denna historiska uppgift även tas med i uppdateringen av Nationalencyklopedin!


5 miljoner till rosengårdsbarn


5 miljoner kronor i skattepengar ska läggas på invandrarbarn från Rosengård och invandrarbarn i Sofielund och Möllevången. Allmänna Arvsfonden betalar med avlidnas pengar som tillfallit staten. Syftet är att äldre människor ska lära invandrarbarnen hur det var i Malmö förr. Inga pengar är avsatta för att svenska barn från Malmö ska få veta hur det såg ut i Malmö förr. Ett Malmö med svenskar kanske ses som en relik som inte är värt att satsa på? Kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu (s) kan inte förstå varför svenska barnfamiljer flyr Malmö. Malmös nya muslimska skattetärande Garaget är naturligtvis med i projektet.


Källa, Skånska Dagbladet måndag 28 april 2008:



2008-04-29

Terrormisstänkte i muslimska förskolehärvan


En av somalierna som är misstänkt för terrorfinansiering i samband med Bismilahi muslimska förskolor framträdde igår med bild i SvD:


"Abdul Kadir Okasha var den tredje svensken som greps vid ett större tillslag i Sverige och Norge i februari. Han är fortfarande misstänkt men frisläppt. Själv hävdar han att han är oskyldig och att han inte har skickat några pengar till al-Shabaab, organisationen som terrorstämplats av USA men inte av EU."

Källa, Svenska Dagbladet måndag 28 april 2008:


I dagbok från Stockholms Tingsrätt målnummer B-23273-07 framgår att han är född 1968. Hans advokat är Tobias Fälth. Aktörer i ärendet är Ekobrottsmyndigheten med diarienummer EB-1755-07 och Åklagarkammaren för Säkerhetsmål med diarienummer ÅM-35119-08. Under 2008 har det lämnats in flera överklaganden mot häktning.

Spioner på World Maritime University


Poliskällor har avslöjat för bloggen Muslimska friskolan att World Maritime University i Malmö varit en plats där utländska spioner låtsats studera för att komma in i Sverige.


Idag 29/4 avslöjar TV4 Nyheterna att FN-skolan vägrar lämna ut en rapport om maktmissbruk och korruption. Därför blir det nu en regeringsfråga:


"Arbetsförhållanden på FN-skolan World Maritime University (WMU) i Malmö blir en fråga för regeringen. Efter anklagelser från personalen mot ledningen om maktmissbruk och korruption har en kommission, tillsatt av WMU:s styrelse, intervjuat personalen på skolan. WMU:s styrelse har vägrat att lämna över kommissionens skriftliga rapport till den svenska biståndsmyndigheten Sida som står för en tredjedel av skolans budget, cirka 25 miljoner kronor om året.


Socialdemokratiske riksdagsmannen och ordföranden i Svenska FN-förbundet Aleksander Gabelic kräver nu att regeringen tar tag i frågan. Han säger till TV4 Nyheterna Öresund att han i nästa vecka kommer att ställa en fråga i riksdagen till biståndsminister Gunilla Carlsson om hur regeringen tänker agera.


- Den information jag har fått är att det i rapporten finns allvarliga anklagelser mot WMU:s ledning i Malmö. Jag tycker att det är högst rimligt att det finns en öppenhet om detta och att Sverige får ta del av rapporten så att man eventuellt kan agera, säger Aleksander Gabelic. Aleksander Gabelic anser att affären riskerar att ge FN dåligt rykte."


Källa, TV4 Nyheterna Öresund tisdag 29 april 2008 klockan 18.45:

http://nyhetskanalen.se/1.411134/2008/04/29/hemlig_rapport_om_skola_fraga_for_regeringen


Välj 18.45 för 29 april i menyn till vänster så startas programmet där nyheten ligger först:

http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=100715&progId=last


Skånska Dagbladet 29/4 om korruptionen på World Maritime University:

http://www.skanskan.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080429/NYHETER/355730724

Imamer utvidgar griskrig



TV2 Danmark berättar i sitt regionala nyhetsprogram Lorry nu ikväll att imamerna har en baktanke. Genom att angripa dansk grisindustri hoppas de få bort fokus från slöjdebatten i folketinget och muhammedteckningarna. Imam Abdul Wahid Pedersen som är konvertit har fått med sig fler imamer i sin falska omsorg om danska grisar. I inslaget avfärdar danska grisbönder muslimernas angrepp med att halalslakt är djurplågeri. Där borde muslimer sopa rent först. En muslimsk slaktare som inte själv säljer griskött framträder och talar falskt om danska grisars behov av bättre liv. Imamerna vill ära grisarnas liv.


Källa, TV2 Danmark Lorry tisdag 29 april 2008 22.20-sändning:


Tidigare bloggpost då griskriget startade:


Googla på "Muslimer for danske svins rettigheder":


Ringde Islamic Center om stölder



År 2006 började den muslimska friskolan Ögårdsskolans mellanstadieelever smita iväg på rasterna. En del gick iväg från Ögårdsskolan vid Islamic Centers moskéJägersro. Fem hundra meter bort i stadsdelen Jägersro finns Malmös näst största köpcentrum Jägersro Centrum (i folkmun fortfarande Wessels, Sveriges första supermarket). En dag fick Ögårdsskolans rektor och Islamic Centers VD Bejzat Becirov ett telefonsamtal. Det kom från Coop Forums personal inne på Jägersro Centrum.


Coop Forum hade fått problem med snatterier och stölder. De hade gripit elever från Ögårdsskolan. Rektor/VD Becirov tyckte att det var ytterst pinsamt. Sedan dess har fler elever från Ögårdsskolan fortsatt snatta på Coop Forum berättar lärarna. Islamologistudierna på Ögårdsskolan och koranskolan vid moskén Islamic Center har inte fått dessa elever att sluta stjäla.


Gripandet vid muslimska förskolor JO-anmäls



Charta 2008 påstår sig vara en medborgarrrättsrörelse. Syftet är att granska om svenska myndigheter kränkt de mänskliga rättigheterna i samband med utredningar kring terroristbrott. Nu JO-anmäler de polisen för deras ingripande mot terroristfinansiärerna vid Bismilahi muslimska terrorförskolor i Rinkeby. Charta 2008 tål inte att SÄPO stormade de somaliska männens bostäder så att fruarna blev upprörda. Två av de somaliska männen omhäktades igår misstänkta för förberedelse till terroristbrott via al-Shabaab i Somalia.


Den somaliska frun anser att Nationella Insatsstyrkan skulle ha skickat ett brev istället för att storma bostaden:

"Den häktade 42-åringens fru Luul Muhammed blev chockad när polisen gjorde tillslaget i hennes hem.

–Barnen grät och förstod inte vad som hände. Polisen tog alla mobiler, hushållspengar och barnens saker. Jag fick inte ens klä på mig. Det hade räckt med att skicka ett brev, säger hon."


Källor, SVT ABC och Svenska Dagbladet måndag 28 april 2008:



Se TV-inslaget med slöjor, burkor, somalier, Charta 2008, Nationella insatsstyrkan och bilder från Mecca:


Varje dag som det står skrivet om Bismilahi muslimska förskolor i tidningarna, så går Åklagarmyndigheten nyfiket in på bloggen Muslimska friskolan för att läsa hur det kommenteras här.

2008-04-28

Spiritus Mundi publicerar styrelsen



Spiritus Mundi har nu valt att publicera sin styrelse i en egen länk. Men se upp! Ingen av personerna vill svara på frågor om Spiritus Mundis ekonomi, styrelsearbete eller om malmöskolbarnens resor till Saudiarabien. Varför inte?


Namn nummer två på styrelselistan:

Åsa Skogström – VD Hungerprojektet Sverige

Skogström återfinns i Stockholm. Det lika skumma Hungerprojektet som Spiritus Mundi kliar varandras ryggar genom att hjälpa varandra med projekt som tar skattepengar. Skogström är inte kontaktbar. En alert sekreterare motar bort alla försök att nå henne. Till slut meddelas att ingen tid går att boka med Skogström för att Skogström är på semester.


Hela styrelsen med ordinarie ledamöter. Försök gärna själv fråga dem om islamistprojektet i Saudiarabien!

1. Henrik Melius – Grundare Spiritus Mundi , projektledare Wag the City

2. Åsa Skogström – VD Hungerprojektet Sverige

3. Jeanette Ohlsson – VD och grundare Kulturlänk AB

4. Jan Hjärpe - Professor emeritus

5. Thomas Holst – Koordinator Spiritus Mundi

6. Falah Sabbar – Kompositör

7. Yasemin Arhan-Modéer - Projektmanager Yasemin Arhan Consulting

Källa:

http://www.spiritusmundi.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=131&Itemid=96

Regeringsrätten låter Bismilahi terrorförskolor fortsätta



"De sju förskolorna i Rinkeby och Tensta drivna av Bismilahi Förskola AB får tills vidare fortsatta utbetalningar från Stockholms stad. Regeringsrätten beviljar inte prövningstillstånd, vilket gör att kammarrättens avgörande står fast.

Kammarrätten har tidigare gett Bismilahi tillstånd att bedriva verksamhet så länge rättsprocessen pågår. Det beslutet valde Stockholms stad att överklaga till Regeringsrätten.

- Men vi respekterar Regeringsrättens dom och betalar fortfarande ut pengar, säger Kristofer Wallin, handläggare på utbildningsförvaltningen."


Läs mer i Dagens Nyheter 24 april 2008:



Muslimskt skolbibliotek


Den muslimska friskolan Ögårdsskolan vid Islamic Center i Malmö har ett skolbibliotek. Det är mindre än på kommunala skolor och ingen hel klass ryms. Högst 5 elever i taget ungefär. Skolbiblioteket är knappt större än ett badrum. Kalle Ankas pocket har fått en hel kortvägg med eget ställ. Ingen ämnesindelning finns utan böckerna står mest huller om buller. Lite då och då städar skolsekreteraren upp. Ett snurrställ finns som eleverna spinner loss med så att böckerna far i golvet. Eleverna lämnar kvar böckerna på golvet. Ingen vill sladdra om vem som vällt ner dem och frågar man så svär sig alla fria från ansvar. Att tala sanning inför Allah gäller tydligen inte. Freestylen åker på någon elev som är ointresserad av böckerna som finns där.


Det finns bara böcker från en enda religion att ta del av i skolbiblioteket - islam. Ingen annan religion tillåts ha litteratur på Ögårdsskolans skolbibliotek. Åtminstone inte i praktiken, eftersom det inte finns något att läsa där om andra religioner. Men en hel del litteratur om islam för vuxna har ställts dit. Mycket är skänkt till skolan. Som pedagogiskt rum borde detta skolbibliotek underkännas då det inte ger eleverna objektiv kunskap. Enbart islam framförs ju som något värt och möjligt att läsa. Det gör Ögårdsskolan till en koranskola mer än en muslimsk friskola.


Jobb på muslimsk skola ledde till islamkritik



Forskaren Pernilla Ouis har fått stipendium från Herbert Felixinstitutet på 10 000 kronor för sitt orädda agerande när Rädda Barnen censurerade hennes rapport om hedersrelaterat våld, sexuellt utnyttjande av tonårsflickor och barnäktenskap i Libanon, Jemen och Palestina.
Hennes kritik mot islam grundar sig på forskning och liv samt arbete i muslimska kulturer. Hon har arbetat bland muslimska elever på Rosengård i Malmö, vilket ledde till följande slutsatser:


"I dag är jag inte aktiv muslim. Hon lärde sig arabiska och hann även med att vikariera som lärare på högstadiet vid Rosengård, i NO-ämnen och matte.
– Det var tufft, säger hon kort och gott."


"Uppdraget för Rädda Barnen kom 2006-07 och rabaldret när Rädda Barnen censurerade delar av rapporten om det hedersrelaterade våldet, barnäktenskap och sexuellt utnyttjande av tonårsflickor i de tre länderna."


"Rädda barnen som beställt rapporten, accepterade den inte i sin helhet, man krävde att hälften av analysen inte skulle tryckas. Med förklaringen att hon angrep religionen islam."


"Otjänst mot barn – Man gör barnen en otjänst genom att sopa detta under mattan. Om barnrättsorganisationer inte vågar stöta sig med länder med de här problemen, vad är det då som ska gälla. Man måste kunna diskutera de här frågorna för att kunna göra något åt det, säger Pernilla Ouis och berättar om planer på att ge ut en ny bok om de hedersrelaterade övergreppen."


Källa, Skånska Dagbladet lördag 26 april 2008:


Besök Spiritus Mundi !


I Malmö har Spiritus Mundi sina lokaler på Mäster Johansgatan 6. Det är centralt beläget bakom Stortorget och Lilla Torg i Malmö. Bloggen Muslimska friskolan vill uppmana alla bloggare att besöka de stora lokalerna och ta broschyrer, ställa frågor om verksamheten och tala med de anställda om de vill berätta om projekten. Spiritus Mundi skyltar med dekaler från Allmänna Arvsfonden och EU i fönstren. Hur kan en verksamhet som lever på projektbidrag ha stora permanenta lokaler på dyr adress?
I
I
Det är en falsk verksamhet som drar pengar från skattebetalare och lägger dem på islamistprojekt som enbart har till syfte att lyfta fram islamism och Arabvärlden som föredöme. Oanande minderåriga skolbarn används för att tjäna pengar för dessa mål. Skriv på era bloggar om det ni finner!
I
I
Amnestys senaste nyhetsartikel om Saudiarabien dit Spiritus Mundi sänder malmöskolbarn:

2008-04-26

Ingen demokratidebatt i Saudiarabien


Moderaten Rickard Wendel fortsätter hitta oklarheter i socialdemokraternas och Malmö stads skolresa till Saudiarabien. I Sydsvenskan får han utrymme för sin debatt värd att citera:


"Men min kritik av skolreseprojektet i Limhamn-Bunkeflo, som stötts av socialdemokratiska företrädare för Malmö stad, bygger på att det i projektbeskrivningen står "skapa förutsättningar för bättre medvetenhet och förståelse för varandras kulturer". Ingenting i diskussionen runt projektet tyder på att denna medvetenhet och förståelse ska användas för att påverka den saudiska regimen utan jag uppfattar den som själva målet. Jag menar att deltar Malmö stad i ett projekt tillsammans med regimen i en diktatur som Saudiarabien måste det vara tydligt att man tar tillfället i akt att diskutera demokrati och mänskliga rättigheter."


Källa, Rickard Wendels blogg lördag 26 april 2008:


Islamic Center intar Möllevångstorget


Nu ska Islamic Center inta Möllevångstorget i Malmö genom sin imam Jonus Latifov. Islamic Center driver moskén och den icke-fungerande muslimska friskolan Ögårdsskolan:

"MALMÖ. Söndagen den 4 maj kommer tre världsreligioner att samsas under en gemensam andaktsstund på Möllevångstorget i Malmö.

Då arrangeras en så kallad interreligiös bön med representanter från Svenska kyrkan, Romersk-katolska kyrkan, Islamic Center och Judiska församlingen. Det blir bland annat textläsning ur Första Mosebok och Sura 14 varpå de olika religiösa företrädarna ska utveckla texterna i egna betraktelser.

På plats är också Sveriges Radio som ska spela in händelsen för utsändning senare i maj. Huvudarrangör är föreningen Trygga Möllevången."

TT

Källa: Helsingborgs Dagblad fredag 25 april 2008:


"Syftet med arrangemanget är att göra en manifestation för att sprida kunskap och samtidigt göra sig av med fördomar för att förbättra tryggheten."

"De medverkande är:

Daniel Adner Vår Frälsares katolska kyrka
Jehoshua Kaufman Judiska församlingen
Jonus Latifov Islamic Center i Malmö
Ann Lidgren Svenska kyrkan"


Trygga Möllevången lever på skattepengar från Malmö stads projekt "Välfärd för alla".


2008-04-25

MKBs koranskola på Kroksbäck i Malmö


Stadsdelen Kroksbäck i Malmö har många invånare från Afghanistan. Det kommunala bostadsbolaget MKB bekräftar att de upplåter lokaler åt Afghanska kulturföreningen i ett kontrakt som gäller Sörbäcksgatan 31 i stadsdelen Kroksbäck i Malmö.


Afghanska Kulturföreningen
Telefon: 040-136059
Besöksadress: Sörbäcksgatan 29 21625 MALMÖ




MKB vägrar uppge vem som tecknat kontraktet. De hänvisar till sekretess. De vill inte lämna ut namn på personen bakom, men antyder att de kanske inte ens själva har något namn. MKB vill inte berätta vilken typ av verksamhet som sker i lokalen. MKB undrar också varför någon frågar.


"Under praktiken fick han god kontakt med muslimer i området Krokbäck. Christoffer fick stor kärlek till dem och ryggade inte för att ärligt vittna om sin kristna tro.
– Vi visade Jesusfilmen till och med för den afghanska föreningens koranskola. Om man ska tro ryktet, så var det två personer i den föreningen som sades vara al-Qaida-medlemmar och blev tagna av Säpo häromåret, upplyser han."

Källa, Världen Idag 21 april 2008:


MKB har en koranskola till inhyst på Rosengård hos Ariana afghanska kulturförening:


Afghanska kulturföreningenKroksbäck i Malmö kräver i upprop att alla afghaner ska få stanna i Sverige:


De använder sig av metoden med vänskolor:


Kroksbäck ligger i Malmös stadsdel Hyllie. Här har Afghanska kulturföreningen sedan några år lyckats infiltrera föräldranätverket:


"2004-04-24,
Fnet:s bildning, Bellevuepunkten
Närvarande:
Arabiska föreningen och deras grannar i Hyllie,
Afghanskt Akademiskt Kultur Centrum ”AAKC”,
Ungdoms Kultur och Idrottsförening ”JAMES UNIT”,
Föräldragruppen i Hyllie,
Afghanska Kulturförening,
Albanska Victoria föreningen,
Brobyggare från Arbete och integrationen i AUC



Bloggen Muslimska friskolan har tagit reda på mer om Afghanska kulturföreningen och dess koranskolaKroksbäck:


För några år sedan dömdes för första gången två svenskar för terrorfinansiering i samarbete med al-Qaida. Den ene drev en falafelkiosk och bodde i stadsdelen Holma i Malmö. Holma ligger två hundra meter från Kroksbäck. Den terrordömde besökte ofta Afghanska KulturföreningenKroksbäck. Han besökte även Islamic Center vid den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö. Tar man sig till vändzonen på Kroksbäck och går till bänkarna så sitter där djupt troende muslimska män med långa skägg som tillhör Afghanska kulturföreningen.


Koranskolan i Afghanska kulturföreningens lokaler drivs sedan flera år tillbaka av några ungdomar som är 18-20 år. I ett fall handlar det om ett tvillingpar som agerat ledare. Målet är att undervisa yngre tonåringar om Koranen. Vittnen berättar att koranskolan inte har som mål att lära ut radikal islamism. Koranskolan ska lära tonåringarna Koranen utantill, fakta om Koranen och disciplin. Det är muslimska barn från olika länder som går i denna koranskola.


De radikala islamistiska tankar som en del tonåringar har får de enligt vittnena hemifrån sina föräldrar. En del föräldrar undervisar sina barn att de som mördat andra för att sprida islam ska ses som hedervärda martyrer. Det är mycket vanligt att den fredliga ursprungliga religionen islam ersätts med senare tolkningar av islam som uppmanar till våld. I många muslimers tro är det den senaste tolkningen som ska gälla. Därför måste de åtlyda våldsuppmaningar.


Malmö stad med Hyllie stadsdelsförvaltning och stadsdelsnämnd har haft en hel del projekt och samarbete med Afghanska kulturföreningen i Kroksbäck, som tydligen även samarbetat med al-Qaida genom sin terrordömde medlem:



Fritidsgårdar ska bli muslimska


Sveriges fritidsgårdar kan bli muslimska. Invandrarföreningen Medborgarservice i Umeå har via den slöjbeklädda muslimskan Annika Zschau lämnat in en sådan begäran till länsstyrelsen. Tanken är att bara flickors pappor ska kunna besöka fritidsgården där muslimska flickor ska gå. Svenska flickor kan gå an, men inga pojkar. Går förslaget igenom i länsstyrelsen blir det prejudicerande och hela Sverige öppnas upp för fritidsgårdar som betalas av skattepengar och underkastas Koranen.


Källa, Västerbottenskuriren fredag 25 april 2008:


Läs mer på bloggen I mitt Sverige:


Läs även de arga kommentarerna under artikeln i Västerbottenskuriren!


Kommunen drar sig ur saudiresan



Moderaten Rikard Wendel och de andra oppositionspolitikernna kunde inte stoppa malmöskolbarnens resa till Saudiarabien. Men de fick Malmö stad att dra sig ur projektet. Sannolikt lär inte Malmö ge sig in i liknande islamistprojekt igen, då de förstått att det är olämpligt. Läs mer vad den kloke och modige Rickard Wendel skriver idag 25/4 på sin egen blogg om beslutet:



Sverige inför muslimsk simundervisning


Torsdag 24 april 2008 går till historien. Debatten i den enkla frågan i Malmö kommunfullmäktige gällde en tidningsartikel i Sydsvenskan om könsuppdelad simundervisning i den muslimtäta stadsdelen Fosie i Malmö:



"FOSIE. – Tillgången på simbassänger spelar förmodligen en betydligt mindre roll än vi trodde, säger Christer Brandt, stadsdelsordförande, som först tvivade på sifferuppgifterna."


"Han är inte främmande för ett annorlunda grepp för att öka simkunnigheten.
– Behövs det får vi dela på tjejerna och killarna, säger han."


"Barnombudsmannen Lena Nyberg säger att det alltid är viktigt att lyssna till vad barnen själv tycker och säger.
– Men i det här fallet är det inget problem. En del elever kommer att tycka att det är bra att slippa killar, respektive tjejer, andra inte."


"Barn- och ungdomschefen i Fosie Henric Kahlmeter säger att han begärt in all information om simundervisning från sina rektorer för att kunna utarbeta ett gemensamt handlingsprogram för stadsdelen.
– Ty, vi ska inte bara lära eleverna att simma, vi ska se till att de vidmakthåller sina kunskaper, säger han.

Kollisionen mellan läroplan och nyinflyttades värderingar är allerstädes närvarande, enligt Kahlmeter.
– En familj som bott i Afghanistans bergstrakter sätter kanske inte simning högst på sin önskelista, även om simkunnighet ingår i läroplanen och i betyget för årskurs 9, säger han.

Till det kan läggas ett alltid lika känsligt område i anslutningen till simundervisningen.
– Nakenhet, eller mer eller mindre nakenhet, betyder en sak för en familj och något annat för en annan familj. Dessutom: det kan finnas viktigare saker för en nyinflyttad invandrare än att lära sig simma, säger Henric Kahlmeter."


Källa, Sydsvenskan 8 april 2008:


Bloggen skrev om detta 13 april 2008:


I Malmö kommunfullmäktige torsdag 24 april 2008 drabbade Sten Andersson (sd) ihop med skolkommunalrådet Agneta Ericsson (s) som anklagade sd för främlingsfientlighet. Den enkla frågan gällde om Agneta Ericsson står bakom Fosie stadsdels planer på att införa könssegregerad simundervisning och stödja kvinnoförtryckande kulturer.


Ericsson svarade att det är tillåtet med könssegregering och vill göra så om det behövs för att öka simkunnigheten. Andersson undrade varför de inte kan simma ihop?


Debatten kan ses några minuter in i Malmö webb-TVs sändning från 24/4 under kapitel 5 inkomna enkla frågor:



Det står nu klart att med detta kommunala ställningstagande och stöd från barnombudsmannen som uttalade sig i Sydsvenskan, blir det fritt fram att införa muslimsk simundervisning på samma vis i alla kommunala skolor i Sverige som har problem med att muslimska skolflickor inte får delta i simundervisning för sina föräldrar. Det finns bara en hake. Med erfarenhet från redan könssegregerad simundervisning i muslimska friskolor, så lär flickorna sig inte simma ändå. De plaskar bara runt, har inte simkläder och deras föräldrar vägrar ändå att låta flickorna delta i baddräkt. Besök en muslimsk friskola Agneta Ericsson och fråga hur många av flickorna i mellanstadiet som kan simma! Knappt någon. Agneta Ericssons daltande med islam leder ingenvart, förutom till populistiskt röstfiske. Det är bara senila pensionärer, arbetslösa bidragstagare och invandrare kvar som röstar på socialdemokraterna.


Sverige har idag tagit steget mot fullt underkastande under problemreligionen islam med den muslimska staden Malmö som flaggskepp.

Allah lurar alla



2008-04-24

Politikerna backar om skolresa till Saudiarabien


Malmös moderata kommunfullmäktigeledamot Rickard Wendel fick idag svar på sin bordlagda enkla fråga om skolresan till Saudiarabien. Svaret gavs av Limhamns stadsdelsordförande socialdemokraten Birthe Sörestedt. Frågan gällde om saudiresan är en angelägenhet för Malmös politiker och tjänstemän, eftersom de åkt på planeringsresa och debatterat frågan i kommunfullmäktige och stadsdelsfullmäktige flera gånger. Nu svarade Sörestedt att de backat. Det är inte längre en fråga för politiker och tjänstemän. Genom att låta föräldrarna ansöka om ledighet för skolbarnen har man lyckats trixa bort hela ansvarsfrågan.


Debatten kan ses i webb-TV från Malmö kommunfullmäktige idag torsdag 24 april 2008 under kapitel 5, svar på enkla frågor:



Ärendet för frågan:
I
"Bordlagd enkel fråga av Rickard Wendel (m) till stadsdelsfullmäktige Limhamn-Bunkeflos ordförande om skolresa till Saudiarabien:"
I

UD sladdrar till Bahrain



UD svarar tjänstemannen Mats Nyström på frågor om Bahrain. Igår skrev bloggen Muslimska friskolan om Nyströms passivitet i säkerhetsfrågan om malmöskolbarnens saudiresa:



Nyström läste igår 23/4 nervöst vad bloggen skrivit i ämnet om Spiritus Mundi och skolresan till Saudiarabien samt UDs inblandning:


Idag 24/4 har UD, genom antingen Mats Nyström som är ansvarig för Bahrain eller Susanne Nilsson som är ansvarig för Saudiarabien blivit än mer nervösa. Fullständigt hispigt tjuvläser UD vad som står om deras tafatta roll i frågan som äventyrar svenska skolbarns säkerhet i Saudiarabien:




Källa, Creeper 23-24 april 2008:


Framförallt är det följande bloggpost som verkar intressera eller irritera UD, eftersom Regeringskansliet 5 gånger per dag läser samma bloggpost:



Exempelvis ett av UDs många besök idag fångat av Sitemeter:
Domain Name: tdcsong.se ? (Sweden)
IP Address: 62.95.69.# (Regeringskansliet)
Time of Visit: Apr 24 2008 12:44:53 pm
Last Page View: Apr 24 2008 12:53:26 pm
Visit Length: 8 minutes 33 seconds
Page Views: 8
Referring URL: -

Visit Entry Page:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/03/ud-och-skatteverket-undersker-spiritus.html



Det vore bättre om Mats Nyström och hans ansvariga kollegor på UD agerade i frågan om skolbarnens säkerhet, än bara sitter och läser vad som står om dem på den här bloggen flera gånger om dagen.


Men det verkar som om någon på UD idag också sladdrat till Bahrain om vad som står skrivet och avslöjat. I Manama i Bahrain bor nämligen Spiritus Mundis ordförande Henrik Melius. Styrelsemedlemmen i Spiritus Mundi Peter Grönberg är Sveriges honorärkonsul i Bahrain. Företaget GAC där han arbetar har sitt kontor i Manama i Bahrain. Genast gick någon från Manama i Bahrain in och läste bloggposten, såsom efter ett tips eller e-post:


Domain Name: (Unknown)
IP Address: 82.194.62.# (Batelco)
ISP: Batelco
Location: Continent: Asia
Country: Bahrain (Facts)
State/Region: Al Manamah
City: Manama
Time of Visit: Apr 24 2008 10:57:57 am
Referring URL: -

Visit Entry Page:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/03/ud-och-skatteverket-undersker-spiritus.html
Time Zone: UTC+2:00
Visitor's Time: Apr 24 2008 11:57:57 am

Begravning på Ögårdsskolan


Det är inte normalt med begravningar på en låg- och mellanstadieskola, som dessutom har förskola. Den muslimska friskolan Ögårdsskolan delar lokaler med moskén vid Islamic Center i Malmö. Kanske en gång i veckan hålls begravning i moskén. Svartklädda sörjande muslimer anländer där barnen leker. En kista dras rakt igenom leken som försiggår på skolgården framför Islamic Center.


Biträdande rektor Ann-Louise Wallner säger åt lärarna att kräva att barnen ska vara tysta på skolgården när begravningsfölje med kista kommer. Förskolebarnen och lågstadiebarnen har fått en smal remsa asfalt mellan parkeringen och entrén att leka på. Är det snällt mot barnen att kräva tystnad inför döden som de ännu inte förstår, där de leker på sin lilla asfaltremsa?


Muslimer angriper dansk grisindustri



Det bor 25 miljoner grisar i Danmark. Men det bor bara 5 miljoner danskar i Danmark. Danmark gick med i EG på 1970-talet för att fortsätta exportera fläsk till Storbritannien. Nu har den danske konvertiten imam Abdul Wahid Pedersen startat en grupp för att ge sig på dansk grisindustri. I falsk omsorg om grisarna låtsas han tycka synd om dem. Men de lidande djuren som får kroppspulsådern avskuren utan bedövning i muslimsk halalslakt vill han inte värna om. Varje muslimsk elev och muslimsk friskola i Sverige som enbart tillåter halalmat slaktad enligt islams regler bidrar till onödigt djurplågeri. Wahid Pedersens utspel är ett angrepp mot landet Danmark för att skada det ekonomiskt. Hör nedan på hans falska utspel där han vill hetsa muslimska skolungdomar mot Danmark:


"En grupp muslimer i Danmark har gått samman i rörelse som kallas ”Muslimer för danska svins rättigheter”, skriver Maskinbladet.

Även om man inte äter svinkött kan man bry sig om grisarnas välfärd. Bakom rörelsen står bland annat imam Abdul Wahid Pedersen, som menar att danska svin lider onödigt under transporter och kastrering.

– Det är en skandal för hela vår nation när något sådant här pågår. Svinen som ska slaktas är en del av Guds skapelse och har krav på mänsklig inte svinig behandling, och därför vill jag nu med läsarbrev i dagstidningarna utrycka vår harm över den här typen av övergrepp, säger han till Nyhedsavisen.


– Jag hoppas att andra muslimer backar upp kampanjen. Och det är inte otänkbart att vi kommer att utvidga med demonstrationer och happenings. Kanske kommer vi att se unga muslimer på Rådhusplatsen med påklistrade trynen, säger han.


Källa, Jordbruksaktuellt torsdag 24 april 2008:

Politiken torsdag 24/4:


2008-04-23

Ögårdsskolans föräldrar avslöjar asyltaktik



Föräldrar till elever vid den muslimska friskolan Ögårdsskolan besöker ofta skolan. De passar också på att gå in i den anliggande moskén som också tillhör Islamic Center i Malmö. Hit kommer många nyanlända flyktingar i sina första försök att leta upp en moské i Malmö.


Nu träder föräldrar fram och berättar om sin asyltaktik. De berättar att de egentligen kommer från Libanon. Men till Migrationsverket uppger de att de kommer från Palestina. Eftersom Palestina inte är en stat så kan de inte sändas tillbaka dit utan får uppehållstillstånd av Migrationsverket. Föräldrarna berättar att detta har satts i system.


UD vägrar undersöka faror vid saudiskolresan



UDs tjänsteman Mats Nyström är ansvarig för Bahrain. Han samarbetar med den ansvarige på UD för Saudiarabien. Idag har regeringskansliets Mats Nyström sagt att UD inväntat samtal från Malmö högskolas islamolog Jonas Otterbeck, men inte fått något. Det gäller Otterbecks kunskaper från styrelsen i Spiritus Mundi. När skolbarnen besöker Saudiarabien ska enligt Otterbeck detta utnyttjas av liberala infiltratörer i Saudiarabiens utbildningsministerium. UDs Mats Nyström vill inte svara på om han själv eller hans kollega nu tänker ta kontakt med Otterbeck för att förvissa sig om att malmöskolbarnen inte utsätts för fara. Nyström vill heller inte svara på om han har skyldighet att med uppgifterna agera i ärendet.


Nyström vägrar redovisa hur han undersökt honorärkonsul Peter Grönbergs inblandning i Spiritus Mundi och fejkade adresser i Bahrain där honorärkonsulatadressen utnyttjas av Spiritus Mundis ordförande Henrik Melius. Peter Grönberg arbetar på Gulf Agency Company GAC som sponsrar projektet. Grönberg sitter i styrelsen för Spiritus Mundi. Det vägrar Nyström undersöka. Nyström säger att Peter Grönberg hjälper regeringen mycket. Därför har han fullt förtroende för Grönberg. Det är alltså helt okej att en fejkad adress i honorärkonsulns företag används av Spiritus Mundi, så länge honorärkonsul Grönberg gör gentjänster till regeringskansliet.


Men idag har Mats Nyström från UD i regeringskansliet gjort en hel del besök på bloggen Muslimska friskolan, vilket visas av nedanstående träffar på Sitemeter. Agera nu Mats Nyström! Tänk på malmöskolbarnens säkerhet och agera inte som en tafatt tjänsteman. Om det händer skolbarnen något, så har du haft kännedom om farorna utan att ha agerat. Nyström försöker i stället fiska efter vem som har intresse i att allt inte verkar stå rätt till.

Domain Name: tdcsong.se ? (Sweden)
IP Address: 62.95.69.# (Regeringskansliet)
ISP: TDC Song AB
Location: Stockholm
Time of Visit: Apr 23 2008 3:21:11 pm
Last Page View: Apr 23 2008 3:55:57 pm
Visit Length: 34 minutes 46 seconds
Page Views: 12


Time Zone: UTC+1:00
Visitor's Time: Apr 23 2008 3:21:11 pm


Dags en gång till för Mats Nyström att läsa bloggen:
Domain Name: tdcsong.se ? (Sweden)
IP Address: 62.95.69.# (Regeringskansliet)
ISP: TDC Song AB
Time of Visit: Apr 23 2008 3:42:58 pm

Visit Exit Page:


Mats Nyström avslutar sin arbetsdag med att en tredje gång oroligt spana in bloggen:
Domain Name: tdcsong.se ? (Sweden)
IP Address: 62.95.69.# (Regeringskansliet)
ISP: TDC Song AB
Time of Visit: Apr 23 2008 6:02:50 pm

Visit Entry Page:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/03/ud-och-skatteverket-undersker-spiritus.html



Folkhögskolor vill tjäna pengar på imamutbildning


Nu har folkhögskolor som helt betalas med skattemedel från staten, kommit på att de kan utöka sin verksamhet och försörja sig på att utbilda imamer:


"Förslaget kommer från Sjöviks folkhögskola och dess filial Kista folkhögskola, som har en muslimsk inriktning. Utbildningsdepartementet ser just nu över frågan."

"I korthet går förslaget ut på att folkhögskolorna får i uppdrag av Folkbildningsrådet att skapa en svensk imamutbildning."
"Kista folkhögskola drivs av den muslimska föreningen Kanava i samarbete med Sjöviks folkhögskola."


Källa, Dagens Nyheter tisdag 22 april 2008:

Folkhögskolor har inga klara kursplaner och betyg. Samtliga personer blir i stort sett godkända. Folkhögskolor består av vänsterfolk som inte bryr sig om kunskapskrav. Det gäller istället att inpränta en attityd. Påfallande ofta är studietempot väldigt lågt. Det är en skyddad verkstad. De finns bara till för sig själva och studerande som ser sin chans till slappa studier. Det är uppenbart att de folkhögskolor som nu vill starta imamutbildning ser en ny mjölkko med statliga pengar. Det här kommer att innebära ännu en allians mellan vänstern och islam. I exemplet ovan är det ännu värre när en muslimsk förenings folkhögskola själva ska utbilda imamer.


Om nu tvunget skattebetalarna måste stå för kostnaderna att imamer ska avhålla sig från våldspredikan, och lära sig om det svenska samhället, så kommer här ett bättre förslag. Låt polisen utbilda imamerna. Där finns ingen vänstervridning och polisen kommer inte att dalta med imamerna. Eftersom imamerna tydligen behöver kunskaper i svenska lagar, så ska väl inte flummiga folkhögskolelärare och folkhögskolor som röker brass ombesörja studierna. Det ska farbror blå göra!


Se nedan bilden från Kista folkhögskola! Ser den ut att veta mycket om svenska samhället när den bara har muslimska deltagare?
http://www.kistafolkhogskola.se/

Muslimsk somalisk förskola får stänga


Amaana muslimska förskola för somaliska barn i Husby ska stängas om Stockholms utbildningsförvaltning får sin vilja igenom:


"Förskolan drivs av Amaana Ekonomisk Förening, som innehar ett tillstånd utfärdat så sent som den 2 januari i år. Av handlingarna från förvaltningen framgår att förskoleverksamheten bedrivits under närmast kaotiska förhållanden."

"Förvaltningen skriver i sitt tjänsteutlåtande: "Förvaltningen anser att styrelsen, genom sina olika svar, visar att man inte har kontroll över ledningen av verksamheten eller över det pedagogiska arbetet i verksamheten. En styrelse kan inte skylla på interna konflikter och stridigheter utan har, oavsett samarbetssvårigheter, det fulla ansvaret för verksamheten."


Läs mer i Dagens Nyheter tisdag 22 april 2008:


De somaliska föräldrarna är märkligt nog helt nöjda:

"Amaana är ett tvåspråkigt dagis, ett personalkooperativ med 30 barn och föräldrar i styrelsen.
-Jag är jättenöjd. Om jag inte vore det skulle jag aldrig ha lämnat mina barn här, säger Mona Said, förälder och styrelseledamot."

Källa, SVT ABC tisdag 22 april 2008:


Se ABCs TV-inslag från SVT Play om Amaana som klart visar att det är en muslimsk förskola för somaliska barn:


Folkpartisten Göran Eriksson bloggar om Amaana som visar att det är en förskola för somaliska barn:


Göran Eriksson som bloggar visar stolt upp sitt styrelseuppdrag i Amaana:
Amaana ekonomisk förening 07-08

Göran Eriksson satt tidigare i polisstyrelsen i Täby. Frågan är om han är positivt inställd till Amaana eller om det var han som tipsade partikolegan Lotta Edholm (fp) om missförhållandena:

"Skolborgarrådet Lotta Edholm (fp) anser att förskolan redan har fått en andra chans genom att brister påpekats men inte åtgärdats."



Amaana handlar som bloggen Fröken Sverige avslöjar även om somalisk pengaförmedling:

Islamic Centers fastighetsimperium


Nu ska bloggen titta närmre på Islamic Centers VDs fastighetsköp. Han är VD för Islamic Center med Malmös största moské och rektor för dess muslimska friskola Ögårdsskolan. Frågan blir naturligtvis var regeringens bidrag på tre miljoner kronor tog vägen?


27 mars 2006 tillkännagav dåvarande socialdemokratiske ministern Lena Hallengren, att regeringen skulle ge Islamic Center tre miljoner kronor i bidrag. Hallengren var ansvarig minister för trossamfundsfrågor. Bidragen har inte redovisats i någon del. Islamic Centers VD undviker frågor om pengarna. Var har de tre miljonerna tagit vägen?


November 2005 köpte VDn fastigheten Misteln 6 på Botildenborgsvägen 44 i Malmö. Priset var 2 300 000 kronor. VDn har alltid sagt att han haft ont om pengar. Han förklarar ofta för personalen på Islamic Center och Ögårdsskolan att han aldrig unnar sig något. Till exempel skriver han med lånepennor från IKEA. Han väljer den billigaste lunchen på konferenser. Men plötsligt i denna fattigdom köper han en fastighet för 2 300 000 kronor.


VDn har dock bott i fashionabla Höllviken i lågskattekommunen Vellinge som har Sveriges högsta disponibla inkomster. Hans adress var Vallmovägen 9 i Höllviken. Fastighetsbeteckningen på villan är Vellinge Höllviken 15:140. Den villan borde ha kunnat ge VDn en god inkomst vid försäljning. Han kunde ha finansierat det nya fastighetsköpet i Malmö med försäljning av villan i Höllviken. Men VDn gav bort villan som gåva till sin son. Den son vars företag utför matleveranserna till Ögårdsskolan sedan december 2003. Alltså fanns här ingen inkomst för VDn från villan i Höllviken. VDns döttrar fick ingen del i höllvikenvillan. Sonen fick ensam hela fastigheten vars värde var skyhögt.


Juli 2005 köpte VDn fastigheten Malmö Solnedgången 19 på Klågerupsvägen 422 C för 1 000 000 kronor. Vad finns för verksamhet på den adressen?


De offentliga inkomstuppgifterna i VDns deklaration för dessa år gör frågetecknen större. Och hur har tillskotten på de tre miljoner kronorna från regeringens bidrag använts av Islamic Center? Själv är VDn skriven på Hortensiagatan i Malmö, bara ett stenkast från moskén.


Ett köp gjordes för 450 000 kronor av ett hus på Meteorgatan 48 i Oxie. Det gick till VDns dotter som är styrelserepresentant i Islamic Center. Hjälpte VDn till vid det köpet? Där bodde VDns dotter tillsammans med sin dåvarande man som är kulturarbetare. Ett stort antal projektbidrag har gått till VDns dotter. Alla projekten har handlat om hur det är att leva som muslim i Sverige. Hennes före detta man som är kulturarbetare har en kolumn i tidningen Skånska Dagbladet på oregelbunden basis. Han skriver även litteratur som inte är så känd. Kanske har den godhjärtade familjefadern VDn hjälpt dottern med köpet i Oxie för att kompensera att sonen ensam fick höllvikenvillan?


2008-04-22

Malmöskolbarn indragna i saudiskt propagandakrig



Nu visar Spiritus Mundi på sin förstasida upp affischer där Saudiarabien med sitt undervisningsministerium och det saudiska mejeriföretaget SADAFCO utnyttjar malmöskolbarn. Utbildningsministeriet i Saudiarabien består av liberala infiltratörer enligt Malmö högskolas islamolog Jonas Otterbeck som ingår i Spiritus Mundis styrelse. De ska använda bilderna i politiskt propagandakrig i Saudiarabien säger Otterbeck. Saudiska mejeriföretaget SADAFCO ska använda kampanjen för att slå ut danska mejeriprodukter från den islamistiska arabvärlden, efter att muhammedteckningar publicerats på nytt:


Startsidan:
http://www.spiritusmundi.nu/
Bilden:
http://www.spiritusmundi.nu/images/stories/riyahd-malmo.jpg


På projektets hemsida börjar skolbarnens teckningar att utnyttjas. De ska ställas ut som propagandamaterial i Riyadh:
http://www.spiritusmundi.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=128&Itemid=68


På projektsidan återfinns ännu en propagandaaffisch från trojkan Spiritus Mundi, SADAFCO och Saudiarabiens utbildningsministerium:
http://www.spiritusmundi.nu/images/stories/bild2_227.jpg


På bilden syns en blond svensk flicka måla. Men när hon kommer ner till Saudiarabien nu i april måste hon ta på sig slöja enligt överenskommelsen i trojkan. Allt godkänt av Limhamns utbildningschef Mats Bååth och vänstermajoriteten av Malmös politiker.
I
I
Kritik mot hur flickor och kvinnor fortsätter diskrimineras I Saudiarabien genom underkastelse för islam, kommer från Human Rights Watch.
I
Källa: Dagens ETC tisdag 22 april 2008:

ABF samarbetar med al-Qaida


13 mars 2008 avslöjade bloggen Muslimska friskolan hur ABF i Malmö betalar hyran för en extrem koranskolaRosengård:


KoranskolanRosengård drivs av:

Ariana afghanska kulturföreningen
Von Rosens väg 74
213 68 MALMÖ


Nu berättar pastorn för ett MC-gäng, Christoffer BenLevi, hur en annan afghansk kulturförening på Kroksbäck i Malmö, enligt ryktet har medlemmar från al-Qaida som arresterats av SÄPO:


"– Jag hade aldrig hört någon liknande, säger Christoffer som levt ett rafflande liv bland kriminella mc-gäng, frikyrkor och islamister i Malmö."


"Efter en tid som missionärspraktikant inom pingstmissionen i Bolivia återvände han till Sverige för att läsa teologi vid SALT i Malmö. Under praktiken fick han god kontakt med muslimer i området Kroksbäck. Christoffer fick stor kärlek till dem och ryggade inte för att ärligt vittna om sin kristna tro.

– Vi visade Jesusfilmen till och med för den afghanska föreningens koranskola. Om man ska tro ryktet, så var det två personer i den föreningen som sades vara al-Qaida-medlemmar och blev tagna av Säpo häromåret, upplyser han."


Källa, Världen idag måndag 21 april 2008:


På von Rosens väg 74 i Rosengård i Malmö finns också en islamistisk afghansk koranskola. Dit går skolbarn från Rosengård. Den koranskolan visade elever från Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan upp för sin lärare. Och nu berättas alltså att ytterligare en afghansk koranskola Kroksbäck enligt ryktet drivs av medlemmar från al-Qaida. Det betyder att ABF i Malmö som betalar hyran och även eventuellt verksamhetsbidrag, troligtvis samarbetar med al-Qaida.


Ytterst ansvarig för detta är ABF Malmös VD och studieombudsman Conny Pettersson:

Conny Pettersson har tidigare försvarat ABF Malmös stöd till islamistiska fundamentalister i Islamiska Kulturföreningen:


Kräv honorärkonsulns avgång !


Spiritus Mundi som står bakom malmöskolbarnens resa till Saudiarabien har nu uppdaterat med ännu en sponsor förutom tidigare SADAFCO:


"GAC stödjer Riyadh calling, Malmö are you with us?

Med våra rötter i Skandinavien och med 50 års närvaro i Golfregionen så har GAC haft en unik position att direkt uppleva och förstå vikten av ömsesidig förståelse och interkulturell medvetenhet mellan Mellanöstern och västvärlden.

Våra svenska grundare upplevde personligen regionens tradition av gästvänlighet när GAC gjorde Golfregionen till sitt hem för ett halvt sekel sedan. Det är särskilt viktigt för GAC Saudiarabien att stödja kulturutbytesprojektet Riyadh calling! Malmo are you with us?, eftersom dagens barn kommer att vara morgondagens ledare. De kommer att bana vägen för harmoniska framtida relationer.

Mr Alhawaj Abdulaziz General Manager, Shipping and Operations"


Källa, Spiritus Mundis nyheter om projektet:


GAC står för Gulf Agency Company. Managing director för GAC i Bahrain är Peter Grönberg. Han är även Sveriges honorärkonsul i Bahrain, godkänd av UD. Grönberg sitter även i Spiritus Mundis styrelse. Där är Henrik Melius ordförande och tjänar pengarna på projektet. Henrik Melius är även skriven på honorärkonsuladressen i Bahrain. Den går till GACs kontor i Bahrain.


Honorärkonsul Peter Grönberg har tidigare meddelat att GAC Bahrain inte tänker sponsra saudiresan. Grönberg berättade då att Melius frågat honom. GACs svenska kontor har också dementerat sponsring. Nu har alltså Melius ändå utnyttjat sin kontaktman, styrelsemedlem och sambo samt Sveriges honorärkonsul Peter Grönberg för att få GAC Saudiarabien att sponsra projektet. Grönberg och GAC har tidigare år kört samma race med sponsring av skumma projekt hos Spiritus Mundi.


Nu är det dags att någon sätter stopp för dessa korrumperade turer. Kräv honorärkonsul Peter Grönbergs avgång!

Bismilahis anställda får ingen lön




De muslimska terrorförskolorna Bismilahi betalar inte ut någon lön till sina anställda, avslöjar 21/4 fackförbundet Kommunal:


"De anställda vid förskolan Bismilahi fick lönebesked men ingen lön. Lönen skulle betalas ut i mitten av april. Så har inte skett. Vad gör facket i det läget?"

Läs mer i MT nr 4/2008 som kommer ut tisdagen den 22 april.
MT är Kommunal Stockholms län medlemstidning. Finns på nätet http://www.kommunal.se/index.cfm?n=1415

Källa, pressmeddelande 21/4:
http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/nytt-nummer-av-mt-obetalda-loener-och-modernt-slavarbete-209704

Här ska MT nummer 4/2008 finnas på nätet 22 april:
http://www.kommunal.se/AvdListsida.aspx?id=827


Ur förra numret:

"MT nummer 3-08

Läs om:
42 kommunalare drabbade av att förskola stängs
Historien med förskolan Bismilahi som MT följt under ett drygt halvår kulminerar.
Ägaren är häktad och Stockholm stad stänger förskolorna"

http://www.kommunal.se/Avdelningar/Stockholm/Medlemstidningen/MT-nummer-3-08/


Ladda ner nummer 3 för 2008 av MT och läs på sidan 4 om hur Bismilahi somaliska terrorförskolor lurar sina anställda i Kommunal:
http://www.kommunal.se/upload/18522/MT%203%20-%2008.pdf



Rickard Wendel debatterar saudiskolresan


Moderaten Rickard Wendel ställer på torsdag 24 april socialdemokraten Birthe Sörestedt en fråga om malmöbarnens skolresa till Saudiarabien:


"Svar på enkla frågor

Bordlagd enkel fråga av Rickard Wendel (m) till stadsdelsfullmäktige Limhamn-Bunkeflos ordförande om skolresa till Saudiarabien"

Källa, protokoll för Malmö kf:
http://malmo.se/download/18.28b8faaa118e59f2fbd800014425/KF08-04.doc


Här kommer frågan och svaret att sändas direkt via webben från kommunfullmäktige på torsdag. Inslaget kan också ses i efterhand:

http://malmo.se/faktaommalmopolitik/sastyrsmalmo/kommunfullmaktige/webbtvfrankommunfullmaktige.4.28b8faaa118e59f2fbd80002019.html
I
I
Läs Rickard Wendels blogg där han modigt synar politiken bakom saudiresan:

Därför brinner skolorna


Miljöpartisten och journalisten Åke Askensten sitter i landstingsfullmäktige och landstingsstyrelsen. Han gör även TV-produktion för miljöpartiet:


Idag skriver han på Sourze hur en misslyckad integrationspolitik leder till att skolor bränns:


"Man bränner skolan därför att man inte gillar den. Men det handlar om mer än så. Ingen tror exempelvis att billösa pojkar i Tensta och Rinkeby saboterar tunnelbanan för att de har något speciellt emot just tunnelbanan."


"Att år efter år placera flyktingar och andra invandare i förorter som Rosengård och Bergsjön etc leder ofelbart till utanförskap."


"Landshövdingen Björn Eriksson tar upp den misslyckade integrationspolitiken i Sv Dagbladet den 22 april. Han påpekar att staten anslår 5,7 miljarder per år till kommunernas integrationsarbete, men att ingen riktigt vet vad man gör med pengarna."


"Undervisningen i svenska för invandrare har försämrats och genom att invandrarna placeras bland andra som inte kan svenska så blir det inte heller något naturligt lärande genom umgänge."


"Av integration blev segregation. Många blir naturligt nog upprörda när skolor bränns och kollektivtrafiken angrips. Men vi bör komma ihåg två saker: att det i grunden handlar om ett politiskt systemfel och att det behövs en integrationspolitik värd namnet."


Källa, Sourze tisdag 22 april 2008: