2008-04-15

Dansk islamskolresa


Danmark har fått sin motsvarighet till malmöskolbarnens resa till Saudiarabien. Det är tipsaren Galenzo som funnit denna parallell. Från Bistrupskolen i Danmark ska elever tvingas åka till Turkiet för att bli kulturambassadörer för islam. Integrationskonsulenten Fahmy Almajid är kritisk:


"- Jeg har hørt om lignende forsøg, og efter min mening giver sådan noget ikke et særligt stort udbytte. Folk med tyrkisk baggrund i Danmark er langt væk fra kulturen i Tyrkiet, og mange af de tosprogede elever er født og opvokset i Danmark og kender slet ikke den tyrkiske kultur, siger Fahmy Almajid, der i stedet anbefaler skolen at arbejde mere lokalt."

Källa, DR P4 Köpenhamn tisdag 15 april 2008:


"Skolen, hvor omkring 12 procent af eleverne er tosprogede, vil sende 10 drenge fra de større klasser, fem med dansk og fem med anden etnisk baggrund, på en kort rejse til den tyrkiske landsby Kulu. Her skal de, sammen med et par af skolens medarbejdere og den nyansatte integrationspædagog Deniz Öcal, opleve kulturen i et muslimsk land."

Källa, AF Ritzau 15/4:


"Det, vi bakker op om, er selvfølge­lig, at vi ikke skal have ekstreme grupper. Vi skal have børn og unge, der gerne må være forskellige, men ikke se ned på hinanden og ødelægge muligheder for hinanden," forklarer områdechef for Børn og Unge Dorte Fjeldsted, der også håber på en afsmittende effekt til de andre skoler."

Källa, TV2 Nyhederne 15/4:


Det måste bli ett slut i både Sverige och Danmark på integrationspedagoger och annat skolfolk som vill tvinga oskyldiga skolelever att underkasta sig islam genom dyra utlandsresor till politiskt diskutabla länder som Turkiet och Saudiarabien. EU har inte godtagit Turkiet och Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen kritiserar så sent som idag en dom i Turkiet mot 53 kurdiska borgmästare som vädjat om att inte dra in ett sändningstillstånd:




Inga kommentarer: