2008-04-15

Islamic Centers personal hoppas på Ekobrottsmyndigheten


I februari 2008 avslöjade Sydsvenskan i en liten notis att Ekobrottsmyndigheten undersöker Islamic Center med dess muslimska friskola Ögårdsskolan och moskén i Malmö:





Chefsåklagare Gertrud Holm på EBM (Ekobrottsmyndigheten) ville i februari inte kommentera brottsmisstankar mot Islamic Center till Sydsvenskan. Personalen på Islamic Center och tillhörande Ögårdsskolan tycker att det är intressant att EBM visar intresse för Islamic Center. De är däremot rädda att dokumentförstöraren ska gå varm nu. Men det är av mindre betydelse. Ty en överslagsräkning kommer att bli svår för ledningen att förklara. Flera tjänstemän har ägnat stor tid att granska Islamic Centers inlämnade bokföring. Tjänstemännen borde slå samman sina granskningar med uppgifterna om Islamic Center som ges på bloggen Muslimska friskolan!


När det gäller fredagsbönens kollekter och kända inkomster från bidrag blir resultatet inte komplett. Men tillräckligt för att förstå att Islamic Center inte saknar pengar. Lägg därtill bidragen från utländska finansiärer. Har EBM med utredande tjänsteman tålamodet så finns det omfattande uppgifter om Islamic Centers ekonomi att finna. Där finns många oklarheter som borde belysas juridiskt. Flera i personalen på Ögårdsskolan och Islamic Center läser bloggen Muslimska friskolan regelbundet. Diskussioner på skolan och vid moskén kommer upp med jämna mellanrum. De hoppas nu på EBMs granskning.


Inga kommentarer: