2008-04-22

Mikael Wiehe gästade S:t Petri skolas jubileum


Malmös eget vänstersamvete Mikael Wiehe besökte idag S:t Petri skolas 100-årsjubileum. Han såg inte riktigt ut att passa in och vek av med en dyster blick. I jubileumsboken som såldes står att Wiehe tillbringade 10 år på S:t Petri. Där sägs att han gick längre på skolan än många lärare arbetade där. Boken är fylld av kändisar. Det blev princesstårta för skolans nuvarande elever samt gamla petrielever. Lärrarrummet var fyllt av äldre män i kostym.


Moderaternas Lena Jarnbring lämnade tillställningen i väntande småbil på bakgatan som vetter mot det sönderrostade badhuset Aq-va-kul.


Socialdemokraternas bortkastade skolkommunalråd Agneta Ericsson liksom wannabejuristen till skoldirektör Matz Nilsson slösade bort var sin timma.


S:t Petri skola är ett av få gymnasier i Malmö som ännu inte nåtts av den anstorm av muslimska elever som demografiskt föds fram i staden. Anledningen är att mest studiemotiverade elever söker sig hit och därmed konkurrerar ut elever med svagare betyg. Med petriandan kan alltså stökiga elever hållas borta trots att skolan tar emot sökande från 40 olika grundskolor.


Inga kommentarer: