2008-04-23

Muslimsk somalisk förskola får stänga


Amaana muslimska förskola för somaliska barn i Husby ska stängas om Stockholms utbildningsförvaltning får sin vilja igenom:


"Förskolan drivs av Amaana Ekonomisk Förening, som innehar ett tillstånd utfärdat så sent som den 2 januari i år. Av handlingarna från förvaltningen framgår att förskoleverksamheten bedrivits under närmast kaotiska förhållanden."

"Förvaltningen skriver i sitt tjänsteutlåtande: "Förvaltningen anser att styrelsen, genom sina olika svar, visar att man inte har kontroll över ledningen av verksamheten eller över det pedagogiska arbetet i verksamheten. En styrelse kan inte skylla på interna konflikter och stridigheter utan har, oavsett samarbetssvårigheter, det fulla ansvaret för verksamheten."


Läs mer i Dagens Nyheter tisdag 22 april 2008:


De somaliska föräldrarna är märkligt nog helt nöjda:

"Amaana är ett tvåspråkigt dagis, ett personalkooperativ med 30 barn och föräldrar i styrelsen.
-Jag är jättenöjd. Om jag inte vore det skulle jag aldrig ha lämnat mina barn här, säger Mona Said, förälder och styrelseledamot."

Källa, SVT ABC tisdag 22 april 2008:


Se ABCs TV-inslag från SVT Play om Amaana som klart visar att det är en muslimsk förskola för somaliska barn:


Folkpartisten Göran Eriksson bloggar om Amaana som visar att det är en förskola för somaliska barn:


Göran Eriksson som bloggar visar stolt upp sitt styrelseuppdrag i Amaana:
Amaana ekonomisk förening 07-08

Göran Eriksson satt tidigare i polisstyrelsen i Täby. Frågan är om han är positivt inställd till Amaana eller om det var han som tipsade partikolegan Lotta Edholm (fp) om missförhållandena:

"Skolborgarrådet Lotta Edholm (fp) anser att förskolan redan har fått en andra chans genom att brister påpekats men inte åtgärdats."



Amaana handlar som bloggen Fröken Sverige avslöjar även om somalisk pengaförmedling:

Inga kommentarer: