2008-04-25

Sverige inför muslimsk simundervisning


Torsdag 24 april 2008 går till historien. Debatten i den enkla frågan i Malmö kommunfullmäktige gällde en tidningsartikel i Sydsvenskan om könsuppdelad simundervisning i den muslimtäta stadsdelen Fosie i Malmö:"FOSIE. – Tillgången på simbassänger spelar förmodligen en betydligt mindre roll än vi trodde, säger Christer Brandt, stadsdelsordförande, som först tvivade på sifferuppgifterna."


"Han är inte främmande för ett annorlunda grepp för att öka simkunnigheten.
– Behövs det får vi dela på tjejerna och killarna, säger han."


"Barnombudsmannen Lena Nyberg säger att det alltid är viktigt att lyssna till vad barnen själv tycker och säger.
– Men i det här fallet är det inget problem. En del elever kommer att tycka att det är bra att slippa killar, respektive tjejer, andra inte."


"Barn- och ungdomschefen i Fosie Henric Kahlmeter säger att han begärt in all information om simundervisning från sina rektorer för att kunna utarbeta ett gemensamt handlingsprogram för stadsdelen.
– Ty, vi ska inte bara lära eleverna att simma, vi ska se till att de vidmakthåller sina kunskaper, säger han.

Kollisionen mellan läroplan och nyinflyttades värderingar är allerstädes närvarande, enligt Kahlmeter.
– En familj som bott i Afghanistans bergstrakter sätter kanske inte simning högst på sin önskelista, även om simkunnighet ingår i läroplanen och i betyget för årskurs 9, säger han.

Till det kan läggas ett alltid lika känsligt område i anslutningen till simundervisningen.
– Nakenhet, eller mer eller mindre nakenhet, betyder en sak för en familj och något annat för en annan familj. Dessutom: det kan finnas viktigare saker för en nyinflyttad invandrare än att lära sig simma, säger Henric Kahlmeter."


Källa, Sydsvenskan 8 april 2008:


Bloggen skrev om detta 13 april 2008:


I Malmö kommunfullmäktige torsdag 24 april 2008 drabbade Sten Andersson (sd) ihop med skolkommunalrådet Agneta Ericsson (s) som anklagade sd för främlingsfientlighet. Den enkla frågan gällde om Agneta Ericsson står bakom Fosie stadsdels planer på att införa könssegregerad simundervisning och stödja kvinnoförtryckande kulturer.


Ericsson svarade att det är tillåtet med könssegregering och vill göra så om det behövs för att öka simkunnigheten. Andersson undrade varför de inte kan simma ihop?


Debatten kan ses några minuter in i Malmö webb-TVs sändning från 24/4 under kapitel 5 inkomna enkla frågor:Det står nu klart att med detta kommunala ställningstagande och stöd från barnombudsmannen som uttalade sig i Sydsvenskan, blir det fritt fram att införa muslimsk simundervisning på samma vis i alla kommunala skolor i Sverige som har problem med att muslimska skolflickor inte får delta i simundervisning för sina föräldrar. Det finns bara en hake. Med erfarenhet från redan könssegregerad simundervisning i muslimska friskolor, så lär flickorna sig inte simma ändå. De plaskar bara runt, har inte simkläder och deras föräldrar vägrar ändå att låta flickorna delta i baddräkt. Besök en muslimsk friskola Agneta Ericsson och fråga hur många av flickorna i mellanstadiet som kan simma! Knappt någon. Agneta Ericssons daltande med islam leder ingenvart, förutom till populistiskt röstfiske. Det är bara senila pensionärer, arbetslösa bidragstagare och invandrare kvar som röstar på socialdemokraterna.


Sverige har idag tagit steget mot fullt underkastande under problemreligionen islam med den muslimska staden Malmö som flaggskepp.

Allah lurar allaInga kommentarer: